Az EB döntőbe jutás a tét - Nagy csata várható a Speedway Ringen

A hétvégén rendezik a Salakmotoros EB Challenge versenyét, ahol eldől, kik jutnak a döntőbe. Komoly mezőny érkezik a Speedway Ringre. Az indulók között magyar motoros is van. 

A selejtezők után vasárnap következik a SEC Challenge a Nagyhalász Speedway Ringen. A salakmotorversenynek nagy tétje van, csak öten juthatnak tovább az Európa-bajnokság döntőjébe. Ezért az öt helyért viszont GP futamgyőztesek, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező motorosok csatáznak majd. Magyar indulónak is szoríthatunk, Magosi Norbert áll majd rajthoz a hétvégén, Bárány Márk pedig tartalék. A szurkolóknak érdemes időben érkezniük, mivel több ezer nézőt várnak a szervezők. 

- Érdemes időben érkezni, nagy parkolóval várjuk azokat akik autóval jönnek, ahonnan kényelmesen megközelíthető a pálya. De azért is érdemes korábban érkezni, mert 10 órától már kezdődik az edzés. Készen állunk a versenyre, profi stábbal dolgozom, nem véletlenül kaptunk az elmúlt években rendre rangos versenyeket - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

Antonio Lindbäck talán a legismertebb név az indulók között, több mint tíz alkalommal állhatott GP verseny dobogóján. Öt dán motoros érkezik, de a német Smolinksi, a francia Bergé, a lett Lebedevs és a két lengyel induló is komoly erőt képvisel. Már a 4. futam izgalmasnak ígérkezik, amikor Bergé, Smolinksi, Wozniak és Lindbäck indul együtt, de parádés lehet a 8. futam is, ahol a svéd ellenfelei Worina, Kvéch és Hansen lesznek. A finnek már a selejtezőben is meglepetést okoztak, és erre készülnek most is. A verseny május 14-én 14.30-kor kezdődik.