Az államtitkár szerint is sportos város Nyíregyháza

– A csónakházat is felújítottuk – mutatta Szabó Tündének a sóstói fejlesztéseket az élményfürdő egyik hatalmas panorámaablakában dr. Kovács Ferenc. A polgármester dr. Podlovics Rolanddal, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta meg a sportért felelős államtitkárnak, milyen fejlesztések történtek Sóstógyógyfürdőn. Dr. Szabó Tündét természetesen körbevezették az élményfürdő új, impozáns gyógyászati szárnyában is.

Az államtitkár ráadásul nemcsak Sóstón járt, megnézte a felújítás alatt álló BUSZACSA-t, de volt a stadionban és a Tiszavasvári úti sportlétesítményekben is. Dr. Szabó Tünde elismeréssel nyilatkozott az önkormányzat sportért tett fáradozásairól. Hozzáfűzte, ez párhuzamba áll a kormány törekvéseivel, amelyek egyre több, látványosabb eredményeket produkálnak. A sportért felelős államtitkár kiemelte, az elmúlt években harminc százalékkal nőtt az igazolt sportolók száma, és a szakmai képzéseknek köszönhetően ugyanilyen arányban emelkedett az edzőké is. A pozitív változást a különböző tagegyesületeknél is lehet mérni, számuk mintegy öt százalékkal növekedett – tette hozzá. Az államtitkár a mozgás és az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozva emlékeztetett rá, hogy a mindennapos testnevelés révén több ezer gyerek mozog naponta az iskolákban, így lesz honnan kiválogatni azokat a tehetségeket, akik majd idővel élsportolókká válhatnak.

További képekért kattintson a fotóra!

– A kormány támogatja az élsportot, az utánpótlás-nevelést, a szabadidősportot, a nem olimpiai sportágakat, tehát tényleg olyan reform indult el a sport terén is, ami minden fejlesztést magában foglal. A sportlétesítmény-fejlesztéseket is. Ez is azért fontos, hogy tudjunk hol sportolni. Itt, Nyíregyházán, ahogy láttam, a BUSZACSA nagy erővel fejlődik, az első üteme lezajlott, a második, harmadik ütem folytatódik már – mondta a sportért felelős államtitkár.

– Nyíregyházán az elmúlt években több szabadidő-kondipark épült, többségüket az iskolák mellé telepítették. A sportfejlesztések mellett pedig fontos szerepet kapnak a szabadidős sportprogramok is – ezt már dr. Kovács Ferenc mondta az államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón.

– Rengeteget sportolnak Nyíregyházán. Bárhová elmehetünk megnézni, például a Sóstói-erdőben, az Erdei Tornapályán és bármelyik említett intézményben, és Nyíregyháza az a város, ahol a Mozdulj Nyíregyháza! több mint egy éve fut, amelyen hetente több ezren vesznek részt ingyenes sportolással – fejtette ki dr. Kovács Ferenc.

A polgármester hozzáfűzte, az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúlyt fordít a város. 11 óvodában készült például ovi-foci pálya. A szabadidő hasznos eltöltése szempontjából pedig nagyon fontos szerinte, hogy 52 kilométer bicikliút áll a kerékpárosok rendelkezésére.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)