Az államalapítást ünnepelték Nyíregyházán – Bakó Levente díszpolgári címet kapott!

A Kossuth téren tartott városi ünnepségen a résztvevők meghallgathatták dr. Kovács Ferenc ünnepi gondolatait. Szent Istvánról az alábbiakat mondta a városvezető: „Fejet hajtunk a tettei előtt, az örökségét tovább visszük, hisz szilárd támaszt és biztonságot adott a magyaroknak!”


A polgármester beszédében hitet kívánt a magyaroknak, egyúttal megemlítette, évek óta együtt építkezünk ebben a városban is, helyi közösségünk fejlődik, gyarapodik.

A hagyományokhoz híven augusztus 20-án kerül sor a Nyíregyháza Város Díszpolgára cím átadására is. Ebben az esztendőben Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Liszt-díjas trombitaművész, karmester kapta a címet, aki elmondta, fontos a számára, hogy szülővárosa elismeri a munkáját.

További képekért kattintson a fotóra!

Bakó Levente Nyíregyházán született, és már gyerekkorában vonzódott a zenéhez. Tanulmányait a Nyíregyházi Állami Zeneiskolában, majd a 4-es iskola zenetagozatán kezdte. Már 10 éves korában külön díjat nyert a Lubik Imre Országos Zeneiskolai versenyen, és régi vágya teljesült, amikor bekerült a fúvózenekarba. A karnagyi pálcáig vezető út a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola Zenetagozatán indult el. Egymás után érték a sikerek, amelyek a mai napig meghatározzák pályája alakulását.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a magas színvonalú tevékenységéért, megbecsülése jeléül az Inczédy György Életműdíjat adományozta idén a következő polgároknak: dr. Porkoláb Zoltán nyugdíjas főorvos, Gebri József nyugdíjas docens, karnagy és fagottművész, Maleczki Sándor, a tirpák hagyományok őrzője, vőfély, Szénás Imre kalapos mester és Szolanics Elvira keramikus részesült a megtisztelő elismerésben.

Az ünnepi műsor keretében – a hagyományok ápolása jegyében – kenyeret szenteltek

(Fotó: Szarka Lajos)