Az alapszakasz utolsó meccse - pályán a Nyíregyháza Tigers

 A Nyíregyháza Tigers a Budapest Cowbells vendége lesz június 17-én, a FEZEN Hungarian Football League (HFL) alapszakaszának záró fordulójában.

A védelem ugyan nagyot küzdött, de nem sikerült az elmúlt hétvégén legyőzni a Miskolc Steelers-t idegenben. A szabolcsiak így már biztosan nem vívhatnak a döntőért hazai pályán a rájátszásban, de egy esetleges sikerrel még az alapszakasz harmadik helye még elcsíphető. Thomas Smythe vezetőedző sok munkát végzett ezen a héten a játékosokkal, hogy rájátszás formába hozza a csapatot. A playoff ugyanis már vészesen közelít és mindegy, hogy ki lesz az ellenfél, jól kell teljesíteniük a Tigriseknek. A védelem az elmúlt meccseken mutatott játék alapján remekül felvette a HFL ritmusát. A támadósornak is sok szép megmozdulása volt, de még voltak pontatlanságok. A Steelers elleni találkozó nagy pozitívuma ismét Benő Márk volt, aki ugyan pontokat ezúttal nem tudott szerezni, de harciasságával a Tigers egyik legjobbja volt.

A szabolcsiak támadói most minden bizonnyal nehéz feladat előtt állnak, mivel a Budapest Cowbells védelme a HFL legjobbjai közé tartozik, nem könnyű például a védőfalon és a secondaryken átjutni. A támadósor is remekelt az utóbbi időszakban. Ugyan idén az elmúlt szezonokban meghatározó futójáték gyengélkedik, de a passzok terén sokat léptek előre a Kolomposok, főleg miután a szezon közben irányítót cseréltek és Czirók Márton lépett előre elsőszámú adogatóként. Nem mellesleg elkapó poszton több célpontja is van a Cowbells irányítójának.

„A legfontosabb feladatunk most, hogy összekapjuk magunkat a Cowbells elleni meccsre” – emelte ki Thomas Smythe vezetőedző. – „Fizikailag és mentálisan is készen kell állnunk erre a találkozóra. Nekünk ez az összecsapás azért lesz fontos, hogy lássuk, mennyire vagyunk már ott fejben a rájátszásban. Erős ellenféllel nézünk szembe, így ez egy jó erőmérő lesz. Természetesen nyerni akarunk vasárnap.”

A Budapest Cowbells-Nyíregyháza Tigers összecsapás június 17-én, vasárnap lesz 15 órától az Angyalföldi Sportközpontban.

Fotók: Hulyok Zsolt