Az Ajka ellen készül a Nyíregyháza Spartacus

Videózással kezdte a szerdai napot a Nyíregyháza Spartacus. A szakmai stáb még a hétvégi mérkőzés felvételeit elemezte, és mutatta meg a hibákat a játékosoknak. Majd konditermi edzés következett, a délelőtti tréninget pedig Örökösföldön zárta a csapat.

- Természetesen csalódottak vagyunk a vasárnapi eredmény miatt, pontot, pontokat szerettünk volna szerezni. Az első harminc percben jobban játszottunk ellenfelünknél, a második félidőben pedig a semmiből kaptunk egy gólt, olyan taktikai hibát követtünk el, melyet nem lehet elkövetni ilyen szinten. A nagyobb gond az, hogy a támadójátékunk nem volt olyan hatékony, mint a Soroksár ellen. Sokkal élesebbnek kell lenni a támadózónában! A következő ellenfél, az Ajka nagyon masszívan védekezik, és abból próbál indulni, fel kell majd törnünk a védelmüket – mondta Huszák Géza vezetőedző.

A tréner rövidesen számíthat Pantovic Nikolára is. A játékos – bár fiatal korától itt él, és tökéletesen beszél magyarul is - nem rendelkezett magyar állampolgársággal. Békéscsabán még a külföldi szabály bevezetése előtt kötöttek vele szerződést, ezért játszhatott. A héten minden szükséges okiratát aláírták Budapesten, így már csak az állampolgári esküt kell letennie, és pályára léphet. Kreativitására szükség lesz a támadó szekcióban. Jó hír, hogy Myke Ramos is folyamatosan erősödik sérülése után, így rövid időn belül ő is bevethető lesz.