Autómentes napot tartottak a Városmajori Óvodában – Ügyességi versenyek és faültetés
Fotó: Szarka Lajos

Az Európai Autómentes Nap alkalmából ’Környezetbarát közlekedés’ címmel szerveztek programot a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményében.

A Városmajori Óvoda rendszeresen szervez a környezetvédelemmel, környezetbarát szemlélettel, egészséges életmóddal kapcsolatos programokat óvodásaik számára, hiszen ’Zöld óvodaként’ kiemelt céljuk, hogy erősítsék ezt a gondolkodásmódot a gyermekekben. Az Európai Autómentes Naphoz egy különleges programmal kapcsolódtak, melyet szeptember 23-án, hétfőn tartottak meg.

Előzetes felhívásra a legtöbb gyermek környezetbarát ’járművével’, két keréken, kerékpárral, rollerrel, kismotorral érkezett az óvoda udvarán tartott rendezvényre, melynek során ügyességi feladatokban is összemérhették erejüket. Volt zenés torna, óriás kirakó és kézműves tevékenységek is. A rendezvényhez az Ovi-Zsaru program képviselői is csatlakoztak, akik színes bemutatót tartottak a nagycsoportos óvodásoknak és irányították a KRESZ-pályán való közlekedést.

A programra dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere is ellátogatott, aki a gyerekekkel közösen faültetésben vett részt, és megtekintette a rendezvényhez kapcsolódó kreatív családi pályázat alkotásait is.

A kreatív pályázatra az óvodások családtagjaikat bevonva készíthettek alkotásokat az Autómentes Naphoz kapcsolódva, tiszta levegő, környezetvédelem, környezetbarát közlekedés témájában. A résztvevők oklevelet és ajándékot vehettek át a program zárásaként.

Kapcsolódó galéria

Autómentes nap a városmajori óvodában