Autómentes nap Nyíregyházán

Az Európai Autómentes és Kerékpáros Közlekedésbiztonsági Nap délelőtt 11 órától várta az érdeklődőket a Kossuth téren. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, ebben az évben a város már második alkalommal kapta meg a Kerékpárosbarát Település címet, idén saját erőből újabb 9 kilométer kerékpárút épül.

További képekért kattintson a fotóra!

Az Autómentes Nap azért fontos, hogy a kerékpárosok megtanuljanak helyesen közlekedni, és az autósokkal minél kevesebb konfliktusuk legyen.

 

MEGHÍVÓ BEREGSZÁSZRA

 

A megnyitó közben érkezett meg a városba a 400 kilométeres Budapest–Beregszász Nemzetközi Bringatúra csapata is Hídvégi Üstös Pál, a Tisza Nagykövetének vezetésével. Beregszászon pénteken rendezik meg a Mindenkit hazavárunk elnevezésű programot. A kerékpártúra célja, hogy felgyorsíthassák Ukrajna európai uniós csatlakozását. A téren át is adták a város alpolgármesterének a meghívót a beregszászi városnapra.

 

AUTÓS-KERÉKPÁROS MEGBÉKÉLÉS



A megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya baleset-megelőzési sátorral várta az Autómentes Nap résztvevőit, amelyben volt egy motoros szimulátor, de kipróbálhatták a részegséget imitáló szemüveget is, és persze a gyerekeket számos programmal várták. A bringásoknak ügyességi, lassúsági versenyt rendeztek, valamint Ki mit tud?-on mutathatták be kerékpáros produkciójukat. A rendőrök is fontosnak tartják az autósok és a kerékpárosok együttműködését az utakon.

Az Európai Autómentes és Kerékpáros Közlekedésbiztonsági Napon több mint tíz civil szervezet is képviseltette magát. A legnagyobb érdeklődés a bringás és szervizsátraknál volt, de az életmód-tanácsadás, a könyvajánló, valamint a kézműves foglalkozások is népszerűek voltak. A délutáni tombolasorsoláson természetesen egy kerékpár talált gazdára.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)