Ausztrál, dán, és lengyel versenyzők is érkeznek - GP-kvalifikáció a Speedway Ringen

Rangos salakmotor versenyt rendeznek júniusban a megyében. 12 országból érkeznek résztvevők a GP-kvalifikációra. A Speedway Ring ismét megkapta a nemzetközi minősítést. 

Májusban az U19-es EB selejtezővel megkezdődött az idény a Nagyhalász Speedway Ringen. A motorosok nagy csatákat vívtak, és ismét bebizonyították, hogy a pályán remekül lehet előzni. De már a futamok előtt is volt munka bőven. A nemzetközi és a magyar szövetség szakemberei is tüzetesen mindent ellenőriztek, hogy a pálya megkapja a szükséges licencet.  

- A verseny előtt centiről centire mindent átvizsgált a FIM és a MAMS delegáltja, és mindent rendben talált, így örömmel mondhatom, hogy újabb három évre megkaptuk a nemzetközi licencet, azaz rangos versenyeket rendezhetünk. Ez volt a célunk, és az egyik nagy álmunk, hogy GP kvalifikációt tarthassunk, idén nyáron megvalósulhat - mondta Albók József tulajdonos. 

A pálya egy angol típusú, és nagyon figyeltek arra a terezésekor, hogy úgy alakítsák ki a kanyarokat és a döntést, hogy a külső ív is jól használható legyen. Az U19-es EB selejtezőn is sok előzés volt, de a korábbi versenyek is ezért voltak izgalmasak. Az EB Challenge során például a későbbi győztes Laguta minden rajthelyről nyerni tudott, pedig volt olyan futama, amikor a rajt után még az utolsó helyen állt. Jó nevű motorosokra június 19-én is lehet számítani, amikor a pálya történetének egyik legrangosabb viadalára kerül sor, ekkor rendezik a GP-kvalifikációs versenyt. 12 országból érkeznek majd motorosok, többek között Ausztráliából, Dániából, Svédországból, Lengyelországból és Oroszországból is. Hazánk 2+2 helyet kap, azaz két magyar versenyző ott lehet a mezőnyben, kettő pedig tartalék lesz.