Augusztusban már előadást rendeznek az új Szabadtéri Színpadon

A Szabadtéri Színpad rekonstrukciója 2017. október 10-én kezdődött meg, mely azóta zavartalanul folyik. A fejlesztés alapvetően két jól meghatározott irányú műszaki tartalom mentén került meghatározásra. Egyrészt a szabadtéri színpad műemléki védelem alatt álló együttesét, és ezzel együtt az egyedülálló hangulatát meg kívánja őrizni, másrészt a színháztechnikai és üzemeltetési szempontok figyelembevételével egy korszerű, minden igényt kielégítő, széleskörű, különböző produkciókat is nagyban támogató színpad megvalósítását tűzte ki célul.

A kivitelezés várhatóan a nyár elejére elkészül, az eszközbeszerzések tekintetében a közbeszerzési eljárások folyamatban vannak.

A tervek szerint az üzemeltető Móricz Zsigmond Színház nagyszabású előadással kezdi meg az új Szabadtéri Színpad szakmai történelmét.

A Meseautó című legendás film alapján készült, de a mostani előadásra további újdonságokkal teli musical comedy-ben helyet kapnak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé vált szófordulatok, sodró ritmusú dalok kíséretében. A főbb szerepekben Gulácsi Tamást és Rák Zoltánt láthatjuk majd. A társulat saját művészei mellett két Pesti Magyar Színiakadémiára járó növendék is fellép a nagyszabású produkcióban, egyikük: Venczli Zóra. Kovács Vera szerepét pedig - egy különös véletlen egybeesés folytán - épp az a Kováts Vera alakítja váltott szereposztásban, akit a Pappa Pia című filmből, illetve a Holnap Tali! című tv-sorozatból jól ismerhet a közönség.

A projekt másik részeként a város egy szintén közkedvelt rekreációs területének, a „Kiserdőknek” a funkcionális bővítése is megvalósul.

A tervezett fejlesztés magában foglalja a zöldfelület megújítását, városklíma ellen árnyékoló lombhullató, többszintes zöldfelületek létesítését, öko-akadálypálya és játszópark kialakítását.

A „Kiserdők” tervezése folyamatban van, várhatóan 2018.őszén kezdődik a kivitelezés, amely pár hét alatt be is fejeződhet, azaz még a 2018. évben.