Augusztus közepén indul a kispályás szezon

Augusztus 14-én kezdődik a Városi Kispályás Bajnokság következő idénye. Több változás is van a csoportok tekintetében, de most is több mint száz csapat nevezett. A salakos kispályák mellett a műfüves pályát is használják a Városi Stadionban. 

Júniusban egy Szuperdöntővel ért véget a Decathlon Konyha Möbel Városi Kispályás labdarúgó bajnokság. Sok pihenőt nem kaptak a csapatok, mivel következett júliusban a strandfoci, melyen sok gárda vett részt azok közül, akik a bajnokságban is indulnak, augusztus közepén pedig rajtol a következő szezon. 

- Augusztus 14-én indul a szabadtéri bajnokság. Már elindult a nevezés, 45 csapat már jelentkezett. Tavaly 107 együttes volt, most 106 jelezte részvételi szándékát. Egyre több gárda nevez az öregfiúk csoportokba, itt három csoport indítását tervezzük - mondta Dajka László főszervező. 

Sok új csapat is nevezett, akik először indulnak a bajnokságban. A G csoport megszűnik, de marad a létszám. Nevezni még lehet, de csak addig, amíg csoportonként a 12-12 nevezés be nem érkezik. A mérkőzéseket a Városi Stadion salakos pályái mellett műfüvön rendezik. 

-A stadion beruházás zajlik, így ez kicsit nehezíti a lebonyolítást. Az A, B és C pályák mellett a kis műfüves pályát is használjuk. Október végéig tart a szabadtéri idény, utána novemberben indul a terembajnokság, melynek helyszíne ezúttal is Nyírpazony lesz – tette hozzá Dajka László.  

A szabadtéri idény a téli szünet után tavasszal folytatódik, és 2024. júniusáig tart.