Augusztus 20-ai ünnepséget tartottak Rozsréten, Borbányán és Oroson
Vassné Harman Gyöngyi az új kenyérrel. A színpadon a háttérben jobbról dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Vinnai Győző, Nyíregyháza országgyűlési képviselője és Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

A hosszú hétvégén több városrészben is tartottak augusztus 20-ai ünnepséget. Volt focibajnokság, főzőverseny és természetesen kenyérszentelés is a közösséget összekovácsoló rendezvényeken.

Szombaton a rozsrétszőlői vigasságokkal kezdődött meg a városi ünnepségek sorozata. A rendezvényt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere nyitotta meg, ezt követően megszentelték az új kenyeret és kiosztották a főzőverseny díjait. – Mindig örömmel jövök ide, itt állandóan jó a hangulat, amihez egy jó közösség és jó programok kellenek. Itt minden adott – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

Rozsréti programkavalkád

A programok Rozsrétszőlőn, a terület két helyszínén, a kora délelőtti óráktól egészen estig tartottak, s helyi csoportok léptek színpadra, ezzel is erősítve a hagyományokat. – A sportpályán kispályás focibajnokság volt, és főzőversenyt is tartottunk. 10 csapat vett részt rajta nagy örömünkre és érdekesebbnél érdekesebb ételeket készítettek – számolt be a történésekről Vassné Harman Gyöngyi szervező, önkormányzati képviselő.

Borbányai főzőverseny

Borbányán augusztus 19-én, hétfőn tartották a hagyományokhoz híven a családi napot a művelődési házban.

Bajnay Kornél a nyugdíjas egyesület aktív tagjai között

A megemlékezésen kívül főzés, sorversenyek és különböző produkciók álltak a középpontban. – Főleg a nyugdíjas szervezet volt nagyon profi a szervezésben, köszönet érte. Lecsófőző versenyt is tartottunk hét csapattal, s ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy a különböző közösségek, emberek jól érezzék magukat, beszélgessenek – részletezte Bajnay Kornél védnök, önkormányzati képviselő.

Orosi megemlékezés

Kedden délelőtt – csakúgy, mint minden esztendőben – összegyűltek az orosiak a Petőfi Sándor téren.

A kenyérszentelés az orosi ünnepségnek is a központi része volt, melyet dr. Tirpák György (balról) szervezett

–  Az itt élők számára hagyományt teremtettünk azzal, hogy az állam- és egyházalapító Szent István királyunkra emlékezünk, valamint megszentelik a történelmi egyházak képviselői az új kenyeret. Mindez azért fontos, mert Szent István életműve és öröksége a mai napig is aktualitással bír – mondta dr. Tirpák György szervező, a településrész önkormányzati képviselője.