Augusztus 18-án a Meseautóval nyit a felújított Szabadtéri Színpad

Hazánk második legnagyobb színházi célra használt Szabadtéri Színpada újul meg június közepére a nyíregyházi Benczúr téren. A teljes körű rekonstrukció nyomán korszerűsödik a műszaki háttér, csúcsminőségű fény-hang - és színpadtechnikát építenek be, mindemellett bővül a nézőtér. A jövőben 987 vendéget tud fogadni a színház. A jó egy hónapos tesztüzem után augusztus 18-án lesz a nyitó díszelőadás, a Meseautó című musical, Szente Vajk rendezése, melyet nagy sikerrel játszanak a Madách Színházban is. A Hello, Dolly!, illetve a Sherlock Holmes után újabb ígéretes produkciót várunk Szente Vajktól. Nyíregyházi színészek mellett két vendég is szerepet kapott. Venczli Zóra, illetve Kovács Verát a Pappa Piából ismert Kováts Vera játssza.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Szűcs János Gulácsi Tamás lesz, Péterffy Rák Zoltán, de István István, Horváth Margit és Puskás Tivadar is szerepel a régi történetben, mely ősztől bekerül a kőszínházi programba is.

Az előadásról Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója elmondta:

Természetesen a történet szála az nagyon hasonló, viszont színpadra van alkalmazva, valamennyire át van írva, de a főcímdal, a Meseautó – elárulhatom, hogy el fog hangzani, és jobbnál jobb egyéb számokat is hallhat majd a közönség.

A Meseautó szabadtéri előadására május 2-tól árulják a belépőket a színház Jegyirodájában, de hajnaltól már működik az online felület is.

A kultúra számára egy újabb fellegvárral bővül a város.

– fogalmazott az alpolgármester.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Benczúr téren megújuló épületek, a Vasvári Gimnázium szigetelése, majd a Jósa András Múzeum épületének korszerűsítése mellett érdemes szólni a „Kiserdők” területének funkcionális bővítése projektről is.

A Mák utca – Géza utca – Hunyadi utca által határolt területen található kiserdő, melynek feladata lehet a por – és pollenszűrésben, a városi levegő tisztításában.

Ennek a rekonstrukciója, új fákkal való beültetése lesz az elsődleges cél, de azért, hogy a városnak a tüdejét továbbra is szolgálhassa. Ez az egyik dolog, a másik, hogy lesz benne a gyerkőcöknek egy kis játszótér, játszó lehetőség, ill. egy kalandparkos elemekkel dúsított, szintén játékra - már nem csak kicsiknek, hanem nagyobbaknak is - használható rész is.

– árulta el Dr. Ulrich Attila.

A belváros közeli kiserdő megújítása szeptemberben kezdődik, majd az esztendő végén, illetve a jövő év elején zárul. De a Szabadtéri Színpad rózsakertje is néhány nyár után ismét teljes pompájában virágzik.

 

Matyasovszki Edit