Átvette képviselői megbízólevelét Szenti Tibor a városházán, aki listáról került a FIDESZ-KDNP frakciójába
Fotó: Szarka Lajos

Átvette képviselői megbízólevelét a fideszes Szenti Tibor a városházán. A júniusi, időközi önkormányzati választás eredménye következtében ugyanis eggyel nőtt a városvezető FIDESZ-KDNP frakció létszáma, s őt jelölték a kompenzációs listás mandátumra. Az új közgyűlési tag 2019 óta külsős bizottsági tagként dolgozik, a képviselői esküt a jövő csütörtöki testületi ülésen teszi le.

Múlt héten is tartottak megbízólevél-átadást a városházán, amikor az időközi választás eredményeként dr. Ulrich Attila és Halkóné dr. Rudolf Éva átvehették egyéni mandátumukat az egyes, illetve a hármas választókerületben aratott fölényes győzelmük után.

Szenti Tibort jelölte a FIDESZ-KDNP

Hétfőn újabb ceremóniát tartottak, mivel utóbbi képviselő a kompenzációs listáról már a közgyűlés tagja volt 2019-től, így eggyel nőhetett a FIDESZ-KDNP frakció létszáma. – Itt a szokásos gyakorlat következett: képviselő asszony mandátumszerzését követően lemondott a kompenzációs listás mandátumáról, és a megüresedett mandátumra a jelölőszervezet, a FIDESZ-KDNP Szenti Tibor urat jelölte, aki szerepelt a 2019-es kompenzációs listán – tájékoztatott dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, a Választási Iroda vezetője.

Megtiszteltetés és bizalom

Dr. Kukucska János, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a sajtót, hogy bizottságuk kiadta a mandátumot Szenti Tibor részére. Mivel múlt heti határozatuk jogerőre emelkedett, így átadta megbízólevelét az új közgyűlési tagnak, aki óriási megtiszteltetésnek tartja és megköszönte a bizalmat a FIDESZ-KDNP jelölőszervezetnek és a polgármesternek, egyben jelezte, a szolgálata már korábban kezdődött.

Több évtizede szolgál

– A nyíregyháziak képviseletéhez veszem át ezt a mandátumot. Ez a közösségépítő munka tulajdonképpen már két évtizedes, hiszen a Nyíregyháza Város Református Egyházközség presbitereként szolgálhattam a gyülekezeti tagokat, majd 2019 önkormányzati választása után a városlakókat is elkezdhettem szolgálni a Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság külsős tagjaként – nyilatkozta Szenti Tibor önkormányzati képviselő (FIDESZ-KDNP), egyben azt ígérte, ezentúl is 100 százalékos munkabírással, alázattal és odaadással fogja tenni a dolgát és szolgálni a közösséget.

Újra 14-8 az arány a közgyűlésben

Dr. Kovács Ferenc polgármester – aki a jelölőszervezetet is képviselte a sajtónyilvános átadáson – kiemelte, ez esetben is a lehető legjobbat jelölték a mandátumra, aki az elmúlt években már bizonyított elkötelezettségével és munkához való hozzáállásával külső bizottsági tagként. Egyben hozzátette, ezzel a közgyűlési arányok is megváltoztak, tovább erősödött a városvezető frakció. Most újra 14-8 az arány a FIDESZ-KDNP javára, ugyanolyan, mint az előző önkormányzati ciklusban volt, hiszen plusz egy képviselői helyet nyertek az időközi választások eredményeként.

Biztos városvezetői többség a polgármester mögött

– Biztos, hogy nehéz időszak jön a városra, önkormányzati intézményrendszerre, cégekre is. De mi ebből is a legjobbat akarjuk nyújtani a nyíregyháziaknak. Itt viszont fontos az, hogy a polgármester mögött, mellett milyen többség van – ez egy nagyon szilárd többség. S nemcsak a mennyiség számít, hanem a minőség is. A frakciónk olyan tagokból, képviselőkből áll, akikre nyugodtan számíthatok, mint polgármester, és a nyíregyházi választópolgárok is – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

Szenti Tibor képviselői esküjét a július 21-én tartandó közgyűlésen teheti majd le.