Átvehetik a diplomájukat az idén végzett hallgatók – Oklevélátadó szeptemberben lesz
Fotó: Illusztráció

717 hallgató tett sikeres záróvizsgát a Nyíregyházi Egyetemen júniusban, ők ezen a héten vehetik át a diplomájukat az intézményben. A hivatalos oklevélátadó sem marad el a jelenlegi tervek szerint, aki szeretné, szeptember 19-én újra megkaphatja a diplomáját az ünnepi szenátusi ülésen.

Egymás után érkeztek a sikeres záróvizsgát tett hallgatók a Nyíregyházi Egyetemre, a délelőtt folyamán vehették át a diplomájukat. A képzésüket júniusban befejező diákok között van Máté Ágnes is, aki a Nyíregyházi Egyetem Sporttudományi Intézet testnevelő-edző szakán végzett, ő csütörtökön vette át az oklevelét.

„Most, az utolsó félévemben csináltam meg a szakdolgozatomat és most készültem az államvizsgára, de nekem ez így jó volt, mert katona vagyok és a párommal kint vagyunk külföldön és odakint tudtam készülni rá elég sokat. Minden zökkenőmentesen zajlott, megkaptam a kellő segítséget itthonról folyamatosan, attól függetlenül, hogy én külföldön voltam, nagyon sokat segítettek és szerencsére ötös lett mind a kettő” – mesélte Máté Ágnes.

717 új diplomás

A Nyíregyházi Egyetemen június 17-e és 19-e között szervezték meg idén a záróvizsgákat, a járványhelyzetben volt, akik online is befejezhették a képzésüket, de a legtöbb hallgatónak kötelező volt a személyes jelenlét. Őket konkrét időpontra hívták és a kötelező óvintézkedéseket is betartották.

„717 hallgató tett záróvizsgát, akik ezen a héten, hatodika és tizedike között vehetik át az okleveleiket a Nyíregyházi Egyetem Bessenyei aulájában. Természetesen nem tettünk le arról, hogy ünnepélyes keretek között adjuk át ezeket az okleveleket, a mostani tervek szerint szeptember 19-én megtartjuk az Oklevélátadó Ünnepi Szenátusi Ülésünket” – közölte Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem Igazgatási és Humánpolitikai Központjának vezetője.

Lesz hivatalos átadó is

Miután a hallgatók átvették a diplomát, arról is nyilatkozniuk kellett, hogy részt vesznek-e a hivatalos diplomaosztó ünnepségen. Az eddigi arányok azt mutatják, nagyjából a tanulók fele szeretne ott lenni a szeptemberi oklevélátadó ünnepségen is. A diákok a Neptun rendszeren keresztül kapnak majd értesítést a további teendőikről.