Athénban is letették névjegyüket a nyíregyházi kardozók

Nem akármilyen helyszínen léphettek pástra az NYVSC fiatal kardozói. Az athéni olimpiai központban 6 nemzet 25 vívóklubja vett részt. Az utánpótlás korosztály számára megrendezett európai körversenyen elinduló mindkét nyíregyházi versenyző az értékes 6. helyen végzett saját korcsoportjában. Godó Frigyes az U14-es korosztályban zárt az élmezőnyben, 35 induló közül. Godó Vilmos az U10-es korcsoportban indult - 29 társával együtt - és szintén 6. lett, azaz Pákey Béla tanítványai a nemzetközi mezőnyben is letették névjegyüket.  

Nem ez volt az első nemzetközi versenyük a fiataloknak, korábban is szerepeltek már jól rangos tornákon. Godó Frigyes például decemberben Belgrádban az öt nemzet versenyen ezüstérmes lett, míg az országos reménység körversenyen novemberben az ötödik helyen végzett. 

Az NYVSC kerekesszékes vívója, Tarjányi István is remek szezont tudhat a háta mögött. A Japánban rendezett világkupán a 6. lett kardban, ami azért is nagy dolog, mert néhány hónappal ezelőtt az Európa-bajnokságon komoly sérülést szenvedett. Ráadásul kvalifikációs világkupáról volt szó, azaz minden hasonló verseny már kiemelten fontos annak érdekében, hogy a nyíregyházi sportoló kiharcolja a 2020-as paralimpiai indulás jogát.

István a világkupa után az országos bajnokságon indult, ahol párbajtőrben ezüst, kardban bronzérmes lett, azaz mesterével optimistán várhatják a következő versenyeket. 

Dankó László