Átfogó ellenőrzést tartottak a 36-os számú főúton

A rendőrség a polgárőrséggel együttműködve átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a 36-os számú főút Nyíregyháza és Tiszavasvári közötti szakaszán 2017. október 27-én. A demonstratív jelenlét elsősorban a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a dinamikus szabálysértők kiszűrésére irányult. Az ellenőrzésben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, és a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai mellett a közlekedési polgárőrök is részt vettek.
A rendőrök ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét, továbbá a járművek műszaki állapotát és a passzív biztonsági eszközök használatát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták. Valamennyi ellenőrzött járművezetőnél légalkoholmérést végeztek, ittasságot egyetlen esetben sem állapítottak meg. Munkájukat a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal is segítették, amely kamerájával rendszám alapján képes azonnal kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat.
A hatóságok az átfogó ellenőrzés alatt több száz járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt a helyszínen figyelmeztetést alkalmaztak, két forgalomból kivont jármű esetében a sofőrökkel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.
Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

 

Forrás: police.hu