Átfogó ellenőrzés az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán
Fotó: police.hu

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szervezésében, az együttműködő hatóságokkal közösen tartott a rendőrség fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságok bevonásával az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán 2023. május 16-án. A közlekedőket a Kálmánházi pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművek műszaki állapotát és szolgálati kutyák segítségével a rakományt is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 5 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 2 járművezetővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak. Közigazgatási bírságot 21 esetben szabtak ki, legfőképpen a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közúti balesetek megelőzése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Forrás: police.hu