Átépítik a forgalmas csomópontot

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. részére az elmúlt évben elrendelte a Mező utca–Bethlen G. utca–Vasgyár utca csomópont rekonstrukcióját, amely még decemberben látványos bontással kezdődött. A forgalmas kereszteződés áteresztőképességének javítása a Nyugati elkerülő továbbépülésével vált halaszthatatlanná. Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője elmondta, a beruházás lényege, hogy a Mező utcai csomópont áteresztőképessége javuljon. Ennek érdekében kanyarodósávokat alakítanak ki és sávszélesítésre is sor kerül. Megújul a konzervgyár megközelítése is, és egy plusz új sáv fogja azt eredményezni, hogy a 36-os főutat forgalmi terhelése is csökkenjen.

 

DECEMBERBEN ELKÉSZÜL AZ ÁTÉPÍTÉS

 

További képekért kattintson a fotóra!

A városházi sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, szorgalmazta, hogy a munkák megkezdődjenek az iskolai szünettel egy időben, mert így a legkritikusabb munkarészek elkészülhetnek a tanévkezdésre, ezzel kevésbé zavarva az újra megnövekvő forgalmat. Az egész beruházás várhatóan decemberben fejeződik be, rengeteg közmű átépítéssel jár. A szolgáltatókkal megtörténtek az egyeztetések, így most minden feltétel adott ahhoz, hogy intenzív munkával tartsák a határidőket.

 

HAZAI BERUHÁZÁS 730 MILLIÓ FORINTBÓL

 

A 730 millió forintos átépítés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg, hazai forrás felhasználásával. Az építkezés kapcsán szükségessé vált a Bethlen Gábor utca 65. szám alatti ingatlanon lévő épület elbontása, tekintettel arra, hogy a jobbra kanyarodó sáv csak így alakítható ki. A Mező Imre utca felől lesz egy külön sáv, ami felgyorsítja a forgalmat a Tiszavasvári út felé, ugyanígy a felüljáró felől a körútra, valamint a Mező utcáról a belváros felé is lesz egy plusz sáv.

Fotó: Szarka Lajos