Átadták hivatalosan is! Okos zebrákat és új burkolatot is kapott a Bethlen Gábor utca
Átadták hivatalosan is! Okos zebrákat és új burkolatot is kapott a Bethlen Gábor utca

A beruházás célja az volt, hogy még gördülékenyebb és biztonságosabb legyen ott és így a városközpont irányába is a közlekedés.

„Gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitást ösztönző közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján”. Ez a címe annak a közel 1 milliárd forintos projektnek, amely keretében forgalmas útszakaszokat fejlesztettek, többek között a Bethlen Gábor utcát a Búza utcától a Bessenyei térig. Az átadón Nyíregyháza polgármestere kiemelte, érintett még a Vasvári Pál utca két szakasza, a Rákóczi utca, a Debreceni út – ott hamarosan befejeződnek a munkálatok, valamint a Blaha Lujza sétány, amelyet szeptember elején adtak át. A munkálatok befejeződtek a nagy forgalmú Bethlenen is, bruttó 67,5 millió forint értékben fejlesztették, újították az utcát. Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte:

A Bethlen Gábor utcát 415 méteren keresztül tudtuk felújítani – úgy, ahogy szoktuk: komplexen. Volt buszöböl áthelyezés kerékpárút-hiány megszüntetésével és járdaépítéssel, valamint 3 okos zebrával, ami azért nagyon fontos, mert ez egy nagyon forgalmas út.

A három okos zebrával már biztonságosabb a közlekedés a Bethlen Gábor utcán. A járművezetők hamarabb észrevehetik az átkelőhelyhez közelítő gyalogost, hiszen az úttest szélétől két-három lépésre helyezték el az érzékelőt, ami beindítja az aszfaltba épített villogó lámpákat. Andó Károly önkormányzati képviselő hozzátette:

A diákok, a pedagógusok és a szülők is biztonságosabban tudják megközelíteni az oktatási intézményeket. A Művészeti Szakgimnáziumnál is van egy okos zebra, a Szabolcs utcánál is, valamint a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolánál is.

A TOP-os projekt keretében megvalósult fejlesztések összesen közel 3 km útpálya, 700 méter járdaszakasz és több mint 500 méter kerékpárút megújulását eredményezik.

Kapcsolódó galéria

Okos zebra a Bethlen Gábor utcán