Átadták az Artisjus előadói és pedagógusi díjakat – Szabó Soma a díjazottak között!
Fotó: Szarka Lajos

Tizenegy pedagógus és tizenegy előadóművész részesült idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2022. december 14-én került sor. A díjakkal az előadóművészek mellett olyan pedagógusokat ismernek el, akik kiemelkedően fontos munkát végeznek a zene és az irodalom oktatásában – az idei évben pedig a nyíregyházi Szabó Soma karmester, karnagy munkásságát is ezzel a megtisztelő elismeréssel méltatták.

Szabó Soma a Nyíregyházi Cantemus Kórus művészeti vezetője, karnagya, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanára, a Nyíregyházi Egyetem adjunktusa és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, a nyíregyházi zenei élet meghatározó alakja. 

Szabó Soma karnagy a 2022 augusztusában tartott Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál Gálakoncertjén (Fotó: Trifonov Éva)

Az Artisjus Pedagógusi Díjjal azokat a zenepedagógusokat, valamint magyar nyelv és irodalom tanárokat jutalmazzák, akik tanári pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene, illetve irodalom terjesztésére. Missziójuk, hogy a felnövekvő nemzedékek anyanyelvükként értsék és interpretálják a kortárs magyar zenét és irodalmat.

Ezúton is gratulálunk az elismeréshez!

A 2022-es Artisjus Előadói és Pedagógusi Díjak átadásáról a papageno.hu számolt be bővebben, a díjazott előadóművészek és pedagógusok listája ide kattintva érhető el.