Átadták a megszépült Eötvös Gyakorló tornatermét

Megújult tornacsarnokban pattoghatott a kosárlabda a nyíregyházi Eötvös József Gyakorló Iskolában. A Nyíregyházi Kosárlabda Klub nyertes TAO pályázatának és a Nyíregyházi Főiskola önerejének köszönhetően 38 millió forintból újult meg a tornaterem. A padló parketta borítást kapott, hat új kosárlabdapalánkot és eredményjelzőt szereltek fel, megoldották a kézilabdakapuk rögzítését és két öltözőt is teljesen felújítottak.

– Ennek az összege 38 millió forint volt – mondta Makrai László, az NYKK ügyvezetője. – A TAO-s pályázat keretén belül 70 százalék volt a TAO-s adomány, nagyon sok megyei cég volt az adományozók között. És a 30 százalék önerőt a Nyíregyházi Főiskola, mint fenntartó biztosította.

(További képekért kattintson a fotóra!)

A létesítményben készülnek és játsszák meccseiket a Nyíregyháza Kosárlabda Klub utánpótláscsapatai, edzéshelyszínnek pedig a Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klub NB I. A csoportos csapata számára is tökéletesen megfelel a csarnok. Arról nem is szólva, hogy az iskolában tanuló diákok mindennapos testnevelését is remekül szolgálja majd a modern köntöst kapott tornaterem.

– A legeslegfontosabb a legfiatalabbak megszólítása – mondta dr. Jánosi Zoltán, rektor. – Ők is szeressék meg a testmozgást, a sportot, bármilyen ágát. A két gyakorló iskolánkra is figyelünk tehát, így került sor ennek a kiváló teremnek a felújítására.

A jelenlévő városi, főiskolai és klubvezetők is egyetértettek abban: az utánpótlás és adott esetben a felnőtt csapat játékosai is méltó helyszínen készülhetnek a jövőben, ha az „egyes” gyakorlót választják helyszínül.

Bruszel Dóra

Fotó: Máté János