Átadták a Kígyó utcát

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere adta át ünnepélyes keretek között a Debreceni út - Kígyó utcai csomópontot az átépítés után. A munkálatok ősszel kezdődtek és december közepére be is fejeződtek. A város ezen szakasza közlekedésbiztonsági szempontból kedvezőtlen kialakítású volt, ezért volt szükség a fejlesztésre.

Dr. Kovács Ferenc elmondta: – Ez egy másfél milliárdos megnyert pályázati csomagunk, amelynek egy fontos eleme volt a Debreceni – Kígyó utcai csomópont átépítése. 140 millió forintot használtunk fel ehhez, de 70 millió forint önerőt hozzá kellett tennünk, mert a kerékpárutat és egyéb részeit európai uniós forrásból nem finanszírozhattuk. Arra törekszünk, hogy komplex, jó megoldás szülessen, és természetesen a még hátra lévő részt szeretnénk ez év végéig felhasználni.

Ennen a pályázatnak a megvalósítása során és a jelenleg zajló egyéb projekteken is nyíregyházi vállalkozókkal végezteti a munkát város. Karácsony János, a kivitelező cég képviselője elmondta, ez nagyon fontos a vállalat életében.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen jellegű beruházás megvalósításában vehettünk részt. A Debreceni- Kígyó utcai csomópont került megépítésre, és ezzel párhuzamosan a Kígyó utca 220 méteres szakasza is megújult, új útburkolatot kapott. Ez a rész csatlakozik a már korábban megépült Arany János utcai körforgalomhoz, hiszen két irányú közlekedésre alkalmas kerékpárutat és gyalogos járdafelületet építettünk – tette hozzá.

A pályázat második szakasza a borbányai városrészt is érinti, így ez a terület is bekapcsolódhat a város kerékpárút hálózatába.

Bajnay Kornél, a terület önkormányzati képviselője elmondta: – A következő pályázati szakaszban Borbánya végre – és nagy örömünkre – bekapcsolódik a város kerékpárút hálózatába, és ez nagyon jó dolog lesz, mert a lakosok nagy száma az egészséges életmód mellett próbál kampányolni, és ha lehetőség van rá, tömegközlekedéssel vagy kerékpárral éri el a belvárost. Így a Tünde és a Lujza utcáról is elérhetjük majd könnyen biciklivel a központot.

A projekt további részét képezi még a Törzs utcai csomópont fejlesztése és Örökösföld városrész kerékpáros baráttá történő átalakítása. A pályázat várhatóan a 2018. év végére fejeződik be.

Kanócz Rita

(Fotó: Trifonov Éva)