Átadták a Kabay János-díjat

A Kabay János-díjat minden évben két olyan, természettudományos területen tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember veheti át, aki a megyében maradandót alkotott és pályatársai is érdemesnek ítélték meg a díj átvételére. Az elismeréssel egyben az adott szakember életútját is elismerik. A jelöltek sorsáról, miután felkerültek a jelölőlistára, a MTESZ megyei szervezetének közgyűlése döntött. Ebben az évben Ráskó Ferenc villamosmérnök, és Szabolcsiné Rezsőfi Ágnes építész vette át a kitüntetést.

Szabolcsiné Rezsőfi Ágnes építész elmondta, nagy megtiszteltetés a számára, hogy ebben az évben őt tisztelték meg az elismeréssel. Hozzátette, nagyon örül neki, bár csodálkozik egy kicsit azon, hogy rá gondoltak, mert ez a díj elsősorban tudományos munkáért jár, ő pedig építészként dolgozik 1980-tól.

További képekért kattintson a fotóra!

A MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület szerint a természettudományos területen dolgozókat kiemelten fontos támogatni.

 

Támogatják a megyei tehetségeket

 

Gubik László, megyei elnök kifejtette, úgy gondolják, hogy a természettudományos területen dolgozók munkája mind a gazdasági életben, mind pedig a képzésben, a nevelésben, az oktatásban nagyon fontos. Hozzátette, a szervezet ezen érdekeket szeretné képviselni, és ezt felvállalva tevékenykedik. Gubik László elmondta, azokat a szakembereket díjazták, akik a megyében kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, de országos szinten nem tudnak olyan formában teljesítményükkel megjelenni, vagy ott elismerést kiérdemelni, ezét a megyei szervezetnek kell ezt biztosítani. Ezt vállalta fel a mi szervezet.

Az ünnepi közgyűlésen nem csak a díjazottakat méltatták, hanem előadáson is részt vehettek az érdeklődők. Ráskó Ferenc az energiatakarékosságról, dr. Tarján Péter pedig a különleges anyagokról tartott tájékoztatót. Elmondta, olyanokról, amelyekről nem is tudjuk biztosan, hogy léteznek. Nem mindig ismerjük a tulajdonságaikat. Néhány ilyen anyagot szeretett volna bemutatni az előadásában. Hozzátette, ezek mechanikai, fénytani, elektromos szempontból viselkednek különlegesen.

A MTESZ megyei elnöke szerint a ezeken a területeken olyan eredmények vannak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amelyeket tovább kell adni a felnövekvő generációk részére.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)