Átadták a járdát a 4-es huszárok útján

Évekkel ezelőtt a Kosbor utcai társasházak megépítésekor a kivitelező a Törpe utcától a háztömbök mögötti első szervizútig tervezett járdát. A NYÍRVV Nonprofit Kft. a mostani fejlesztéssel ezt a szakaszt egészítette ki a Makay István utcáig.

Biztonság a gyalogosok számára

– A több mint 500 folyóméter új járda megépítésével régi vágya teljesült a városrészben lakóknak, ugyanis az érintett területen eddig nem volt gyalogos közlekedésre alkalmas szakasz – hangsúlyozta Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő.

További képekért kattintson a fotóra!

Folytatódik a járdaépítés

– Nyíregyháza önkormányzata még a tavalyi évben kezdte el a város járdáinak felújítását, valamint új szakaszok építését. Egy évvel ezelőtt 120 millió forintot fordítottak ezekre a munkálatokra. Idén, folytatva a megkezdett programot, két év alatt összesen 40 helyszínen készültek el járdák – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester. A városvezető hozzátette, 2015-ben ugyancsak 120 millió forintot fordítottak projektre, amelyet a jövő esztendőben is folytatni szeretnének. A járdaépítési és helyreállítási munkák idén összesen 10 helyszínt érintettek a belvárosban, az Érkertben és Örökösföldön, amelynek keretében 3100 méteren a már meglévő, tönkrement burkolatot újították fel. Minderre, valamint nagy felületű kátyúzásra az önkormányzat összesen bruttó 754 millió forintot fordított 2015-ben.

Piszár Tünde