Asztalitenisz torna Nyírszőlősön - a megyei kollégiumok csapatai versenyeztek.

A hagyományokhoz hűen ismét megrendezték a Kollégiumok Megyei Asztalitenisz versenyét Nyírszőlősön. Idén már 14. alkalommal találkoztak a diákok. A verseny egyben emléktorna is volt. 

Ismét megtelt a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Iskola tornaterme fiatalokkal. 14. alkalommal rendezték meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kollégiumok asztalitenisz versenyét. 15 csapatból közel 120 diák vett részt a tornán, és nevelőtanároknak is külön versenyt hirdettek. Nyírszőlősön egyébként is nagyon szeretik a sportot az itt élők, az asztalitenisz pedig különösen népszerű. 

- Ilyenkor vendégül látjuk a megyei fiatalokat, és látható, hogy Nyíregyháza külterületi részein is nagyon intenzív sportélet folyik - mondta Jászai Menyhért alpolgármester. 

Második alkalommal volt emléktorna a verseny Verebélyiné Tóth Marianna tiszteletére. Több mint egy évtizeddel ezelőtt ő volt az első, aki megszervezte az eseményt.Egy-egy ilyen esemény arra is jó, a kollégiumok a kapcsolatokat ápolják. A Szőlőskerti Iskolában sok fiatal sportol. Az asztalitenisz mellett népszerű a labdarúgás és a kézilabda is. A Mozdulj Nyíregyháza keretein belül a felnőttek is rendszeresen mozognak. 

- Nyírszőlős kuriózum, mert a civil szervezetek, a vállalkozók, az iskola, és az óvoda közösen azért dolgozik, hogy a jövő generációja itt jól érezze magát, és itt maradjon – mondta Ágoston Ildikó  a Nyírszőlős Közművelődési Színtér szakmai vezetője. 

A sportversenyek mellett számos kulturális programot is szerveznek a településrészen. Az egyik legnépszerűbb minden nyáron a Fakanál Fesztivál.