Aszfaltburkolatot kap a Lombkorona utca

Dolgoznak a munkagépek a Lombkorona utcán. A nyíregyházi utca aszfaltburkolatot kap. Jelenleg az előkészítő munkálatok zajlanak, az útalapot és a szegélyeket építik, és a szikkasztó kutakat telepítik. Ezután kerül az útra az aszfaltréteg.

– Ez az út is, mint még oly sok út is Nyíregyházán, földút volt – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. csoportvezetője. – Lakossági igény volt, hogy szilárd burkolatot kapjon ez az utca, és a város elképzelése is az, hogy minél több földúton aszfaltút épüljön az elkövetkezendő években is.

 

ÖT UTCA KAP SZILÁRD BURKOLATOT

 

A Lombkorona utca mellett idén még négy nyíregyházi utcán, a Merkúr, a Mohács, a Szíjgyártó és a Hold utcán épül aszfaltút és három utcában, a Kodály Zoltán utcán, a Gádor Béla közben és a Krúdy Gyula közben cserélik a meglévő aszfaltszőnyeget.

További képekért kattintson a fotóra!

Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, amelyek az elmúlt évek során benépesültek és forgalmassá váltak. A beruházás nettó 255 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg. Az útépítés, illetve felújítás október 15-ig valamennyi útszakaszon befejeződik.

 

ZAJLANAK AZ ÚTJAVÍTÁSOK IS

 

Útjavítások is zajlanak a városban. Meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával 40 utcát, közel 16 ezer négyzetméteren állít helyre a NYÍRVV. A helyreállítási munkákra idén nettó 84 millió forint áll rendelkezésre. A kátyúzandó útfelületeket részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze. A nagyfelületű javítás szinte valamennyi városrészt érint. A kátyúzás várhatóan a jövő héten fejeződik be.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)