Ásványkiállítás a Gondozási Központban

Tartalmas kikapcsolódás

 

A nyíregyházi Szociális Gondozási Központ kiemelt célja, hogy a szakszerű, magas színvonalú idősgondozáson túl élményeket is biztosítson ellátottjainak. A központ szakemberei időről időre olyan elfoglaltságokat is kínálnak tagjaiknak, amelyek színesítik életüket. A 6. számú Idősek Klubjában a Koch Sándor Ásványgyűjtő Klub közreműködésével nyílt meg A Föld titkai című ásványkiállítás. Az egyik ellátott fia, Soltész Attila bocsájtotta kőzeteit az érdeklődők rendelkezésére. A szociális intézmény kiemelt figyelmet fordít arra, hogy tagjaikat a mindennapos gondoskodáson túl, különféle impulzusok is érjék.

További képekért kattintson a fotóra!

 

Új élmények

 

Szilvásiné Bojda Márta, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója elmondta, nagyon fontos a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ számára, hogy az időseknek olyan nem hétköznapi elfoglaltságokat biztosítsanak, amelyek egy kicsit kimozdítják őket a mindennapokból. Az igazgató úgy fogalmazott, az ilyen, és ehhez hasonló eseményeknél az ellátottak megismerkedhetnek új dolgokkal, ismereteket szerezhetnek és különleges élményekre tehetnek szert.

A nappali ellátó intézmény tagjai kvarcokat, ősmaradványokat,  egy pécsi gyűjtésből származó dinólábnyomot, csigákat, nádmaradványokat és kagylóhéjakat tekinthetnek meg.

 

Az élmény hobbivá válhat

 

Illés Béláné, a Koch Sándor Ásványgyűjtő Klub tagja arról beszélt, ha valaki megnézi a kiállítást, felfedezhet egy csodát. Megismerheti azt az élményt, amely arról szól, hogy a föld mélye miket rejt. Betekintés kaphatnak arról, hogy milyen egy tartalmas hobbi.

A különleges ásványokat nem csupán a 6. számú Idősek Klubjának a tagjai, hanem a szervezet ellátási területéhez tartozó idősek, és a környékbeliek is ingyenesen megtekinthetik augusztus 20-ig a Vécsey utcai épületben. 

ME.

(Fotók: Trifonov Éva)