Aréna Tusa  - a cél a mozgás és a sport népszerűsítése

Csatakiáltással indították az Aréna-Tusát a Kodály Zoltán Iskola diákjaitól. Az intézményben sokan sportolnak, így nem is volt kérdéses, hogy elindulnak az első Aréna-Tusán. Több sportágban mérhették össze erejüket a fiatalok, minifoci, röplabda, kosárlabda, sakk és asztalitenisz várta a diákokat.

A Kodály fociban és kosárlabdában vesz részt, fiúk lányok egyaránt. Testnevelés órákon játszottunk egymás ellen, próbáltunk felkészülni, reméljük jól sikerül a mai nap – mondta Varga Janka a Kodály Zoltán Általános Iskola diákja.

A Krúdy hagyományosan jó kosárlabdában, így a fiatal játékosok bíztak a sikeres szereplésben.

- Volt külön edzésünk is, illetve játszottunk már együtt, és úgy érzem jó csapatunk van. Többen kosaraztak korábban de már nem igazolt sportolók, most viszont szívesen játszanak újra – mondta Hutás László a Krúdy Gyula Gimnázium tanulója.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Hiszek Benned Sport Programjának keretében január 21-én az általános iskolák csapatai léphettek pályára a Continental Arénában. A fő cél a sportágak és a mozgás népszerűsítése volt. A minisztérium mellett Nyíregyháza is támogatta a rendezést.

- Több sportágat kipróbálhatnak a gyerekek, ez egy nagyon jó kezdeményezés. Nyíregyháza sportos város, így a program mellé álltunk, és reméljük hagyomány lesz a rendezvényből - mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Január 22-én a középiskolás diákok mérhetik össze erejüket az Aréna-Tusa keretében.

- 450 nevezésre készültünk, de pár óra alatt 600 gyerek fordult meg a Continental Arénában. Mivel sikeres volt a rendezvény, szeretnénk tovább folytatni. Jó létesítményeink vannak, ahol sok sportágat tudunk népszerűsíteni – mondta Hornyák Enikő sportreferens

A szervezők bíznak abban, hogy a diákok közül többen rendszeresen sportolnak majd.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos