Aranykapu program - szülői tájékoztató a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában

Az Aranykapu program keretein belül az érdeklődők szülői tájékoztatón vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek az 1984-ben épült intézménnyel és a benne zajló oktató-nevelőmunkával.

Intézményünk alsó tagozatán iskolaotthon működik, a felső tagozaton a tanítási órák után napközi és tanulószoba várja a gyerekeket. Diákjaink sport-és mozgásigényét ezer négyzetméteres tornatermünkben, konditermünkben és rekortán pályás sportudvarunkon csillapítjuk. Mindennapi munkánkat jelentős infó-kommunikációs háttér segíti. Interaktív táblák, számítógépek, tanulói és tanári laptopok, és két jól felszerelt, új gépekkel ellátott informatika termek adják az oktatás hátterét. Az oktató-nevelő munkát iskolapszichológus, gyógypedagógus, drámapedagógus, inkluzív nevelés tanárok, tehetségfejlesztő és differenciáló szakemberek segítik. Iskolánkban emelt óraszámban tanítjuk az angol nyelvet és az informatikát, és több mint 22 éve sakk-foglalkozásokkal fejlesztjük tanulóinkat. Nyolcadik év végén angol tagozatos diákjaink nyolcvan százaléka középfokú, szóbeli nyelvvizsgát tesz, a gyerekek ötven százaléka pedig ECDL (informatikai) vizsgával ballag el intézményünkből. Ökoiskolaként tanulóink sajátos, élményekre és tapasztalatokra épülő, tevékenységorientált környezeti nevelésben részesülnek. A gyerekeknek lehetőségük van arra, is, hogy részt vegyenek alapfokú művészetoktatásban, hiszen jó kapcsolatot tartunk fenn a Muzsika Zeneiskolával, valamint a Garabonciás Művészeti Iskolával.

A szülői értekezletre várunk minden érdeklődő Anyukát és Apukát, akinek gyermeke 2019 szeptemberében kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

Az esemény helye: Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola, 4400. Nyíregyháza, Fazekas János tér 8.
Az esemény ideje: 2018. november 7. (szerda), 17 óra

2018. november 17- én, szombaton délelőtt „Specialitásaink bemutatkozása” során intézményünk tanítói és a szaktanárok tartanak játékos foglalkozásokat óvodás gyerekeknek, akiket szüleik kísérnek a rendezvényre. A délelőtt folyamán az iskola specialitásaira helyezzük a hangsúlyt. Így játékos angol, német, informatika, sakk és sportfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődő gyerekek.

2018. november 28-án, szerdán rendezzük meg a Körtemuzsika elnevezésű népdaléneklési versenyt. A megmérettetést minden évben megszervezzük a Móra Ferenc Általános Iskola és Tagintézménye tanulóinak, valamint az érdeklődő óvodásoknak azért, hogy ápoljuk hagyományainkat. A nyilvános eseményen a versenyzők egy kötelező és egy választott népdalt adnak elő a közönségnek és a zsűrinek (helyi pedagógusok, valamint az iskolával kapcsolatban álló művészeti iskolák tanárai).

Móra Ferenc Általános Iskola

(Fotó: internet)