Április 8-ig lesz nyitva a Városi Jégpálya, addig még lesz jégdiszkó is!

Most már itt tartják edzéseiket – a jégpályát azonban nemcsak a sportolók használják, többek között testnevelés órákat is tartanak itt. Szinte minden nap korcsolyáznak óvodások és iskolások. Kedd délelőtt a Mórás diákok koriztak. Volt, aki életében először lépett jégre, a többiek tanították korcsolyázni. De akadt olyan fiatal is, aki már rutinos korcsolyázóként bátran siklott a jégen.

Szezonális nyitva tartás

A folyamatosan karbantartott 60 x 30 méteres pálya szezonális nyitva tartással működik.

– mondta Szabó Lajosné, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke.

Hozzátette:

Terveink szerint és ha az időjárás is kedvez nekünk, akkor április 8-áig tartjuk nyitva a pályát. Azon a hétvégén újra meglepetéssel készülünk a városlakóknak. Pénteki napon, 19 órától 21 óráig újra jégdiszkót szervezünk – a nagy sikeren felbuzdulva. Majd szombaton az egyesület tagjainak lesz egy zárórendezvénye, de ebben az időpontban is várjuk természetesen korcsolyázásra a városlakókat a már megszokott rend szerint: délelőtt 9:30-tól este 21 óráig folyamatos lesz a korcsolyázás, vasárnap pedig ugyanúgy egész nap várjuk a városlakókat.

A pálya tehát április 8-án még várja a korcsolyázókat, ám addig bőven van lehetőség kipróbálni a város legújabb sportlétesítményét. Hétköznap esténként a nagyközönség este 7 órától fél 9-ig használhatja a pályát. Péntekenként azonban már délután fél 5-től lehet korcsolyázni. Szombat-vasárnap pedig egész nap lehet sportolni, kikapcsolódni.

A húsvéti, ünnepi nyitva tartás pedig még több lehetőséget biztosít, hiszen március 29-étől április elsejéig egész nap, de a pályakarbantartás miatt kétórás terminusokban lehet korizni a jégpályán. Húsvét hétfőn, április 2-án zárva lesz a létesítmény, az ünnep után azonban a megszokott rend szerint várják a városlakókat. A legtöbb érdeklődőt az április 6-ai jégdiszkóra várják majd.

A szezonálisan nyitva tartó pálya – az áprilisi zárás után – a tervek szerint novemberben várja majd újra a korcsolyázókat!


Dér Vivien

Fotó: Szarka Lajos