Április 20-án startolnak a csillagfutók!
fotó: Szarka Lajos

A daganatos megbetegedések elleni küzdelem, valamint a sportolás öröme áll az 5. Csillagfutás középpontjában, erről tartottak sajtótájékoztatót szerdán, a városházán. A jótékonysági rendezvényt jövő szombaton tartják meg a Bujtosi Városligetben. Az érdeklődők nemcsak egy közösségi futáson vehetnek részt, a szervezők színes programokkal készülnek. A nevezést bárki leadhatja a csillagfutas.hu weboldalon keresztül.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Csillagfutás nevet viselő jótékonysági sportrendezvényt jövő szombaton a Bujtosi Városligetben. A résztvevők nemcsak a sportolás örömét élvezhetik ezen a napon, hiszen a szervezők számos színpadi produkcióval, sportági bemutatókkal és egyéb meglepetésekkel készülnek. 1,5; 4,5 és 9 km-es távokat lehet teljesíteni futva vagy gyalogolva. Az éjszakai futás és gyaloglás célja, hogy a daganatos megbetegedések elleni küzdelmet támogassák, a bevételt a Jósa András Tagkórház onkológiai osztályának ajánlják fel.

„A daganatos megbetegedések gyógyítását tűztük ki célul. Hiszen ez a probléma érinti a betegeken kívül a gyógyítók mellett a hozzátartozókat, széles érintettséggel bír a társadalmunkban. Minden ilyen támogatás jól jön a kórházaknak, ezzel tudjuk segíteni a gyógyítók munkáját, a hozzátartozók, valamint a betegek komfortérzetét is” – nyilatkozta Kemecsei György, a szervező Omnis Forte Egyesület alelnöke.

Már közel 5 millió forinttal támogatták az onkológiai osztályt

Az egyesület az eddigi Csillagfutások alkalmával már közel 5 millió forinttal támogatta az onkológiai osztályt, mellyel a betegek mindennapjait könnyíthetik meg, a gyógyulásukat segíthetik elő gyógyászati eszközökkel.

Az önkormányzat idén is beépítette az egyébként is sűrű rendezvénynaptárába a Csillagfutást, emellett támogatta is az esemény létrejöttét. Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte, a Csillagfutás azért fontos, mert egyaránt szól a sportolás népszerűsítéséről, illetve a karitatív tevékenységek jelentőségéről. A helyszínválasztás tudatos volt, hiszen a Bujtosi Városliget az elmúlt években szépült és újult meg, így népszerű célponttá vált a mindennapokban is a családoknak, fiataloknak a szabadidejük eltöltésére.

„A Bujtos egy olyan családi helyszín, ahova szívesen járnak ki. Futnak, játszanak, a kondiparkban vannak, horgásznak. Ez egy igazi közösségi színtér, a Mozdulj Nyíregyházának is vannak kint programjai. Nyíregyháza önmagában véve is egy sportos, fiatalos város, de nemcsak erről híres, hanem a sokszínű programjairól is” – mondta el dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Nevezés a www.csillagfutas.hu oldalon

Április 20-án 17:00-kor veszi kezdetét a Csillagfutás regisztrációval. A szervezők gondoltak azokra is, akik nem tudnak jelen lenni az eseményen, de szívügyük a daganatos megbetegedések elleni küzdelem: a futást elvégezhetik akár otthon is, a teljesítésigazolás elküldése után postázzák az érmet. 19:00-kor indul a Mesefutam 1 körrel, 19:30-kor a Fuss el véle 3 körrel, 20:30-kor pedig az Erőltetett menet 6 körrel. A nevezést bárki leadhatja a csillagfutas.hu weboldalon keresztül, de a helyszíni nevezés is biztosítva lesz.

Kapcsolódó galéria

Csillagfutás 2024 beharangozó