Anyák napi kerékpártúrát szervez a ViniBike Kerékpáros Sportegyesület
Plakát: Tokár Róbert

A ViniBike Kerékpáros Sportegyesület csatlakozik az Országos Tekerj a Zöldbe! kerékpáros programsorozathoz, mely a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség gondozásában kínál könnyű, családdal, utánfutóval is teljesíthető kulturális, természeti értékeket bemutató kerékpár túrákat.

Az év folyamán az egyesület több túrát is tervez, az első túra egy Anyák napi kerékpártúr, melynek időpontja 2022. május elseje (vasárnap) 11 óra.

– Május elseje már a meleg késő tavaszi napok ígéretével hívogat minket, és nemsokára rá, már beköszönt a valódi nyár. Mi már nagyon várjuk! Májussal stabilan 20 fok köré áll be a nappali hőmérséklet, az esetleges szemerkélő esőről pedig mint tudjuk „aranyat ér". Mi sem kell több egy jó programhoz, de talán még egy jó ok, hogy ezen a napon ünnepeljük az Anyákat! Az Anyák napját már lassan 100 éve ünnepeljük kis hazánkban. Ezen a napon szokás szerint virággal kedveskedünk az édesanyáknak. Tarts velünk május elsején Ferenctanyára, ahol házigazdánk, Tünde, kalandokkal teli virágos kertjébe kalauzol bennünket. Friss levegő, színek, játék, tavasz! Töltsük együtt aktívan ezt az ünnepet is! – tájékoztatta szerkesztőségünket Tokár Róbert túravezető.

A túra 11:00-kor indul a Kossuth térről.

Útvonal: Nyíregyháza -> Nyírtelek -> Ferenctanya, majd ugyanezen az útvonalon vissza.

Túratáv: 15 km oda / 15 km vissza. Kerékpárút, alacsony forgalmú mellékút.

A programra érdemes 3-4 órát számolni.

Túravezető: Tokár Róbert, 06302899479

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/3221935338129547/

 

Kapcsolódó galéria

Anyák napi kerékpártúrát szervez a ViniBike Kerékpáros Sportegyesület (Képek forrása: A Kert - a túra célállomása)