Anya és lánya – mindketten válogatottak
Nyíregyházi röplabdás is meghívást kapott a női válogatott keretébe. Erdős Zsófia is részt vehet a nemzeti csapat edzőtáborában.

Hosszú idő után ismét van válogatott játékosa a nyíregyházi női röplabdacsapatnak. Erdős Zsófia is meghívást kapott az Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes bő keretébe. A feladó örömmel fogadta a szövetségi kapitány megkeresését.

– Nagyon meglepődtem, amikor megérkezett a meghívó. Először a klub vezetője kapta meg, majd én is, és természetesen nagyon boldog voltam. Most közel 30-an veszünk majd részt az edzőtáborban, ezt a létszámot két hét múlva csökkentik, és végül egy 14 fős keret utazhat az EB-re. Igyekszem úgy teljesíteni, hogy én is köztük legyek. Rengeteget tanultam az elmúlt hónapokban Natalia Akimovától, javult is a teljesítményem, és talán ennek köszönhető a meghívás is – mondta Erdős Zsófia röplabdás. 

Erdős Zsófián kívül további négy feladó tagja még a bő keretnek, közülük ketten utazhatnak majd az Európa-bajnokságra, melyre 28 év után jutott ki a magyar válogatott. A játékos édesanyja, Erdősné Balogh Erika is több alkalommal szerepelt a legjobbak között, nyíregyházi röplabdások esetében ez az első alkalom, hogy anya és lánya is válogatott lett. Az edzőtábor május végén kezdődik Budapesten, addig azonban még bajnoki meccsek várnak a nyíregyházi csapat játékosaira. Legközelebb a jövő hét végén a Jászberényt fogadják.

Dankó L.