Angol és német tábor Sóstóhegyen

Kedd reggel érkeztünk meg a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Általános Iskolába. A nyári szünet ellenére gyermekek zajától volt hangos az épület. Ahogy beléptünk az osztályterembe, angol szó ütötte meg a fülemet. Alkalmi piac létesült a helyiségben, ahol angolul történt a kiszolgálás. A gyerekek mint mindent, így a vásárlást is az idegen nyelven gyakorolják. Már hagyomány, hogy minden évben nyelvi táborban tölthetik szabadidejük egy részét a gyerekek.

 

5 turnus nyelvi tábor Sóstóhegyen

 

Angol és német nyelv közül választhatnak, azt tanulhatják egy héten keresztül. Ezen a nyáron öt turnusban több mint 175 nyíregyházi általános iskolás vett részt a sóstóhegyi nyelvi táborban.

 

Színes programok

 

Sziky Károlyné programkoordinátor elmondta, úgy gondolták, hogy megfelelő a környezet az iskolában egy jó nyelvi tábornak. A programkoordinátor hozzátette, már korábban a szülőkben is felmerült annak az igénye, hogy a gyerekek a nyári szünidő alatt is gyakorolják az idegen nyelvet. Tapasztalataik azt támasztják alá, ezt a gyerekek is nagyon kedvelik. A nyelvórákon kívül úszásórán és lovaglófoglalkozáson, valamint erdei sétán vesznek rész a táborozó kisdiákok. Ezzel is a napirendjüket próbálták a szervezők színesíteni.

További képekért kattintson a fotóra!

A gyerekek napközis táborban, foglalkozásokon és szabadidős tevékenységek alatt ismerkednek a német, vagy az angol nyelvvel.

Hajla Marianna, nyelvtanár kifejtette, a táborban a gyerekek átismétlik az iskolában tanultakat. Hozzátette, azt szerették volna elérni, hogy a diákok megszeressék az idegen nyelvet.

A játékos tanulást a gyerekek hamar megszerették.

 

8 hét 1600 gyermek

 

Ebben az évben Nyíregyháza Önkormányzata 20,4 millió forinttal támogatta a táborokat, ez 1 millióval több, mint tavaly. Ennek köszönhető, hogy 8 héten keresztül biztosítanak hét helyszínen szabadidős elfoglaltságot 1600 gyermeknek és annak a 277 főnek, akik önköltséges formában, 15 ezer forint térítési díj mellett vesznek részt a programokon. Táborok még a jövő héten is várják a szünidős kisdiákokat.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)