Amikor veszítesz, nem vagy olyan rossz, ha nyersz, nem vagy olyan jó mint gondolod!

Amikor veszítesz, nem vagy olyan rossz, ha nyersz, nem vagy olyan jó mint gondolod!

 A Nyíregyháza Blue Sharks zsinórban harmadik alkalommal jutott be a férfi kosárlabda Hepp-kupa fináléjába, a győri négyes döntőben pedig az első ellenfél a Honvéd lesz. A csapat jó formában van, de csak az első találkozóra koncentrál. 

- A bajnokságban több győzelmet arattunk egymás után, és kétszer megvertük a Honvédot is, de nem szabad ebből kiindulnunk. Egy korábbi edzőm azt mondra: " Amikor veszítesz, nem vagy olyan rossz, ha nyersz, nem vagy olyan jó mint gondolod!" Nem bízhatjuk el magunkat, nagyon kell koncentrálnunk, hogy az elődöntőt sikerrel vegyük - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató. 

A csapatból Tóth Gergely sérüléssel bajlódik, csak csütörtökön dől el, számíthat-e rá a szakmai stáb. 

- Minden egy meccsen dől el, ez más mint egy bajnoki találkozó. Vannak olyan játékosaink akiknek ez már a harmadik fináléjuk lesz, rutinosabbak, bízunk abban, hogy érmet szerzünk, és a korábbi bronz és ezüst után a legfényesebbre vágyunk - mondta Siska János vezetőedző.

A cápák amennyiben pénteken legyőzik a Honvédot, a fináléban a Veszprém-Baja párharc győztesével találkoznak szombaton. Előbbi csapat 19 mérkőzés óta veretlen. A csapatot egy új támogató is segíti, a Nutri8 táplálékkiegészítőket forgalmazó céggel megállapodást kötött az Élsport Nonprofit Kft., így a kosarasok mellett a női röplabdásokat és Szikszai Róbert atlétát is segítik termékekkel. 

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos