Amikor legyőztük a szovjeteket, egy hónapig mindenki megpuszilt az utcán!

Folytatódott az AQUA SE, "Példaképek közelről" nevet viselő rendezvénye. A nyíregyházi klub rendszeresen olyan sportolókat hív meg, akik a fiatalok számára teljesítményükkel példaképek lehetnek. Ezúttal két világbajnok érkezett a megyeszékhelyre. 

Évekkel ezelőtt indította el az Aqua SE a Példaképek közelről nevet viselő programját. Olimpiai és világbajnokokat, ismert sportolókat hívtak meg Nyíregyházára, hogy beszéljenek pályafutásukról, ezzel is motiválva a fiatalokat. 

-Magunk sem gondoltuk, hogy amikor Benedek Tiborral hat éve elindítottuk a programot, annak ekkora sikere lesz. Pazonyi György olimpia kutatóval ma már nem csak a vízilabdához kapcsolódva hívunk vendégeket, hanem más sportágban sikeres bajnokok is megtisztelnek minket, hogy példát mutassanak a fiataloknak - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Csütörtökön Jónyer István négyszeres világbajnok, négyszeres Európa bajnok, 14-szeres magyar bajnok asztaliteniszező volt az egyik vendég, aki az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban illetve a Kodály Zoltán Általános Iskolában mesélt a sportról. 

- Rengeteg élménnyel gazdagodtam. 15 évig voltam válogatott, 400 alkalommal voltam válogatott, ami a világon is egyedülálló, még betegen is játszottam ha kellett. Amikor legyőztük a szovjeteket, egy hónapig mindenki megpuszilt az utcán - mondta  Jónyer István világbajnok asztaliteniszező.  

Dr. Faragó Tamás olimpiai bajnok, világbajnok, kétszere Európa bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. Jónyer Istvánhoz hasonlóan a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja. Jövőre olimpiát rendeznek Párizsban, és Dr. Faragó Tamás bízik abban, hogy mind a női, mind a férfi csapat jól szerepel majd. 

- Vízilabdában mindenki a dobogóra várja a csapatainkat, sőt, azon belül is az első helyre. Bízim abban, hogy sikeresek lesznek az együttesek Párizsban - mondta Dr. Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó. 

A tervek szerint a Példaképek közelről sorozat folytatódik, és a jövőben is további ismert sportolókat hívnak Nyíregyházára.