Ami elmaradhatatlan az ünnepi asztalról: így készül a szerencsehozó lencsefőzelék!
Fotó: illusztráció

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • Fűszerpaprika
  • 1 kanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • víz

 

Elkészítése:

  1. A lencsét megmossuk, beáztatjuk
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával (borssal), majd felöntjük vízzel.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt lencsét, illetve még annyi vizet, hogy az ellepje. Tehetünk bele babérlevelet.
  4. Közepesen tűzön puhára főzzük, majd behabarjuk a főzeléket.
  5. Ízlés szerint füstölt csülökkel, kenyérrel fogyasztjuk.