Ami elég volt tegnap, az holnap már kevés - a Vasas ellen készül a Fatum Nyíregyháza

 Nincs megállás, a Békéscsaba legyőzése után a hétvégén már a Vasas ellen lép pályára a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában. Miközben a csabaiakat idén négyszer sikerült már legyőzni, addig a Vasas ellen még egyszer sem nyert a Fatum. A szakmai stáb bízik abban, hogy most megszakad a sorozat. Mindez azért is lenne fontos, mert nyíregyházi győzelem esetén akár még az első hely is elérhető az alapszakasz végére.

- Már elkezdtük feltérképezni a Vasast, és szeretnénk nekik meglepetést okozni. A lányok megértették, hogy miért dolgozunk ilyen keményen. Ha azt látjuk, hogy fejlődnek a játékosok, az egy jó visszajelzés, de ami elég volt tegnap, az holnap már kevés. Szépen haladunk, de rá kell tenni még egy lapáttal, hogy elérjük céljainkat - mondta Hollósy László vezetőedző.

Legutóbb a Békéscsaba ellen remekül játszott Varga Elizabet. A fiatal ütő ponterős játékára a Vasas ellen is szükség lesz. A röplabdás szerint lélektanilag sokat segít, hogy hétfőn magabiztosan győzték le a BRSE-t.

- Nagyon sokat segít pszichésen egy-egy ilyen győzelem, de ez már a múlt, nem ülhetünk a babérjainkon, folytatni kell a munkát - mondta Varga Elizabet játékos.

A Vasassal még hazai pályán is találkozik majd a csapat, a fővárosiak pedig a Békéscsaba ellen is pályára lépnek, így nehéz a sorsolásuk. A Nyíregyháza már szombaton szeretne pontszámban közelebb kerülni az angyalföldiekhez.

Dankó László