Amerikai nap a Krúdyban

Amerikai zászlóval és magyar tánccal fogadták az Amerikai Nagykövetségről érkezett vendégeket a Krúdy Gyula Gimnáziumban. Az iskola előcsarnokában pedig minden az Amerikai Egyesült Államokról szólt.
A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium az Amerikai Nagykövetség és az EMMI által kiírt pályázata útján lehetőséget kapott egy USA nap megrendezésére.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ennek a napnak a célja egyértelműen az, hogy ne kizárólag a tanítási órákon ismerkedjenek meg a diákok más nemzetek kultúrájával – mondta Chriszt Gyula, a Krúdy Gyula Gimnázium igazgatója. – Azt szerettük volna, hogy egy kicsit kilépjünk ezek közül a keretek közül, és a tanulók minél sokszínűbb programok és feladatok mellett tudják elsajátítani az ismereteket.

A Krúdy Gyula Gimnázium diákjai vetélkedőn mérhették össze tudásukat, kiállítással mutatták be az Egyesült Államokat, amerikai zenével szórakoztatták az érdeklődőket, amerikai ételeket készítettek, megismerkedhettek az USA népszerű sportágaival és az iskola tanulói még az indiánok kultúrájából is nyújtottak egy kis ízelítőt.

A Krúdy Gyula Gimnázium a rendezvényre a város más középiskoláiból is hívott diákokat. Az érdeklődők angol nyelven hallhattak előadásokat többek között az amerikai filmiparról és a multikulturalizmusról. A Krúdy gimnáziumban megrendezett USA napon a diákok az Egyesült Államokbeli oktatási lehetőségekről is hallhattak.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)