Amerikai intézménnyel lépett partnerségre az Egészségügyi Kar

Amerikai szokás szerint egy korábban még sosem használt tollal szentesítették azt a megállapodást, amely értelmében partnerségre lép a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, valamint a floridai College of Osteopathic Medicine – Nova Southeastern Egyetem. Az ötvenéves tengerentúli intézmény, mely csaknem 28 ezer diákkal büszkélkedhet kiterjedt együttműködési hálózattal rendelkezik világszerte. A közelmúltban az amerikai földrész határait is túllépve Puerto Ricóban nyitottak saját campust. Jelmondatuk szerint a minőségi oktatásnak nem lehetnek idő- és térbeli korlátai.

– A célunk, hogy kölcsönösen tanuljunk egymástól, mely úgy a hallgatóink, mint az oktatóink szakmai fejlődését szolgálja majd – mondta Cecilia Rokusek, dékán-helyettes. – Magam közép-európai családi gyökerekkel rendelkezem, és számos kiváló lehetőséget láttam Magyarországon. A világ már közel sem olyan hatalmas, mint volt egykor. Ennek értelmében sokkal több ismeret, lehetőség elérhető és elérhető kell, hogy legyen hallgatóink és oktatóink számára.

A professzor asszony prezentációjában kihangsúlyozta, az Egyesült Államokban nagyon komoly teret nyernek az online képzések, amelynek fontos szerepük van az élethosszig tartó tanulás kiterjesztésében. Különösen büszkék arra, hogy könyvtáruk a legnagyobb a déli államban. Az egészségügyi-gyógyszerészeti területen számos dél-amerikai hallgatójuk van. Gyakorlatorientált képzéseik Amerika szerte akkreditáltak.

A tervek szerint a nyíregyházi intézmény hasonlóan aktív partnere lesz a floridai tudásközpontnak, mint a prágai Károly Egyetem, vagy a Pozsonyi Egyetem, mely már évek óta együttműködik az amerikaiakkal.