Amerikai centerrel teljes a kosarasok kerete

"Az utolsó láncszem is a helyére a került: a 25 éves Harrison Henderson az ötödik légiósunk. A 211 centiméter magas center 2016-ban kezdte meg egyetemista pályafutását a jó nevű USC-n, ahol két szezont játszott. Meghatározóbb szerepet az utolsó két idényében töltött be előbb a Southern játékosaként, mely csapatnál 8.7 pontot és 6.3 lepattanót jegyzett meccsenként. Végzős évére a Central Michiganre ment, 30 mérkőzésen lépett pályára, 11.1 pontot, valamint 4.8 lepattanót átlagolt, a hárompontosokat 34 százalékkal értékesítette. Utolsó meccse a MAC konferencia negyeddöntője volt, ott egy ponttal kaptak ki az első kiemelt Toledótól. Henderson 34 percet játszott a találkozón, 21 ponttal és 10 lepattanóval segítette csapatát.
– Ötös posztra olyan játékost akartunk igazolni, akinek a pozícióhoz megvannak a méretei, viszont mozgékony, illetve a távoli dobása is biztató, tehát a helyezkedésben segíthet, szét tudja húzni a pályát – mutatta be új játékosunkat vezetőedzőnk, Pethő Ákos. – Újonc, bele kell jönnie a profi kosárlabdába, de bízunk benne, hogy gyorsan fog tanulni és tudjuk hasznosítani a benne rejlő potenciált.
Harrison Henderson legszebb megmozdulásai az előző idényből: https://www.youtube.com/watch?v=sOscP2oo1PQ&t=82s
Csapatunk teljessé vált, ezzel a játékoskerettel vágunk neki a következő idénynek: Bazsó Brúnó, Marek Dolezaj, Fazekas Csaba, Ty Groce, Harrison Henderson, Jaycee Hillsman, Kass Balázs, Kiss Benedek, Mokánszki Máté, Darius Perry, Szobi Dániel, Vaskó György." - áll a Hübner Nyíregyháza BS közleményében.