Álomesküvőt Szabolcsban is lehet tartani!

Az egyik népszerű nyíregyházi ruhaszalon standjánál nagy volt a tolongás hétvégén. A legdivatosabb esküvői ruhákat mutatták be a Continental Arénában. Volt habos-babos és egyszerű, a test vonalát követő darab is. A szakértők azt mondták, a ruhák területén az álmok és a valóság gyakran küzdenek egymással. 

– Mindig az a menő, amit a menyasszony szeretne. A menyasszony elképzelése a legfontosabb számunkra, hiszen, ha ő megálmodott egy ruhát, akkor nekünk teljesíteni kell az álmát. Természetesen nagyon gyakran előfordul, hogy a menyasszony megálmodott egy habos-babos szoknyát, de a próbák során nem ez az előnyös a számára. 60-70 százalékban az elképzelésének teljesen ellentétes ruhát választ a menyasszony – tette hozzá Kiss Györgyi, az Elit Ruhaszalon tanácsadója.

 

A szép, modern helyszínek kelendőbbek

 

Az esküvői kiállításra nemcsak a ruhaszalonok jöttek el. Ceremóniamesterek, fotósok, videósok, dekorosok, cukrászok mutatták meg, hogyan tudják feledhetetlenné tenni az ifjú párok nagy napját. Természtesen az esküvői helyszínek is ajánlották magukat. Az elmúlt években azok a vendéglátóhelyek lettek a legnépszerűbbek, ahol külső helyszín és fedett, zárt tér egyaránt rendelkezésre áll.

– Rengeteg olyan esküvőnk volt, amely a külső helyszínen kezdődik, de egy zárt térben, kőépületben az étterem részben van a vacsorától egészen a rendezvény zárásáig megtartva. Nálunk a külső és belső helyszín elegye a legnépszerűbb – fogalmazott Krivács András, a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa.

 

Az olimpikon augusztusban nősül

 

A jegyespárok érdeklődéssel hallgatták az ajánlatokat. Volt, aki konkrét szándékkal jött, és olyanok is, akik még csak érdeklődtek. Helebrandt Máténak és kedvesének, Hrenkó Ivettnek augusztusban lesz a lagzija. Az olimpikon Rióban kérte meg a lány kezét. Most éppen az esküvőszervezés kellős közepén vannak.

– Miután hazaérkeztünk, rögtön elkezdtük szervezni az esküvőt, és most ennek ürügyén vagyunk itt. Jöttünk ötleteket nézni, és nagyon sok látnivaló van – tette hozzá Helebrandt Máté.

A megye legnagyobb napilapja, a Kelet-Magyarország tavaly a Váci Mihály Kulturális Központban szervezte meg az esküvői kiállítást. Mivel idén közel 60 esküvői szolgáltató jelezte a részvételét, úgy döntöttek, hogy nagyobb helyre viszik az eseményt. Azt szerették volna, ha valóban átfogó képet kapnak az ifjú párok.

– Szeretnénk átfogó képet adni a pároknak, akik esküvőre készülnek, hogy egy helyen mindent megtaláljanak. A helyszíntől kezdve a dekorációig, az esküvői ruháig, az öltönyig, fotós-videós és minden, ami szükséges egy esküvő megrendezéséhez – hangsúlyozta Márton Viven.

 

Könnyen lehet több milliós tétel

 

A híradó stábja azt is próbálta kideríteni, hogy egy 80-100 fős lagzihoz mennyi tőkére van szüksége egy ifjú pároknak. Konkrét választ azonban nem sikerült kapni. Azt azonban sikerült kideríteni, hogy egy felkapott helyen 8-15 ezer forintos fejenkénti összeggel kell számolni. És akkor még csak a helyszínt és vacsorát sikerült kipipálni. Egy biztos, egy látványos, elegáns lakodalom nem olcsó mulatság.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)