Állj, mert lő a mamám!

A lövészet kitartást, türelmet és szorgalmat igényel, mindezeken túl pedig elengedhetetlen a koncentráció és a figyelem. Nemcsak türelemre és önkontrollra nevel, de fejleszti az állóképességet is.

 

KÉTFŐS CSAPATOKBAN

 

Veres Andrea, a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület edzője érdeklődésünkre elmondta, a családi lövészet ötlete tavaly merült fel. Ennek előzménye, hogy sok utánpótláskorú gyerekkel foglalkoznak, és azt tapasztalták, hogy a szülők, a családtagok nem tudták elképzelni, hogy mégis mi történik egy lőtéren, hogyan zajlik egy edzés. Az új programmal így őket is szeretnék bevonni a sportba.

[REKLAM]

– A családi lövészetre bárki tud nevezni, kétfős csapatokban. Bármilyen rokoni kapcsolatról is legyen szó, apáról és fiáról, anyáról és lányáról, vagy éppen keresztszülőkről. Először elméleti oktatással kezdünk, mert a legfontosabb a biztonságos fegyverhasználat. Miután ezt elsajátították a résztvevők, kezdjük el magát a sportot. Mivel a lövészethez kell egy erőnlét, így 8-9 éves kor alatt nem is szoktuk ajánlani a részvételt, de ha vannak kicsik, akik szívesen megnéznék, hogyan zajlik egy ilyen foglalkozás, eljöhetnek a programjainkra, hiszen a gyerekíjászatba be tudnak csatlakozni.

 

MINDEN HÓNAP 2. VASÁRNAPJÁN

 

Vasárnap 9.00–11.00: Családi lövészet a Városi Lőtéren minden hónap 2. vasárnapján. Biztonságért felel: a Polgári Lövész Egyesület. Foglalkozások időpontja: február 14., március 13., április 10., május 8. és június 12. Előzetes bejelentkezés: 06-30/606-2467-es telefonszámon (Veres Andrea ügyvezető elnök).

 

A HÓNAP MŰHELYE

 

Nem mindennapi megtiszteltetésben lett része a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesületnek. A decemberi eredményeik alapján beválasztották őket a legeredményesebb utánpótlás műhely címre.
Szavazatokkal dől el, ki lesz a hónap legjobbja. A szavazás szerdán, lapzártánk napján még tartott és a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület toronymagasan vezetett. A végleges eredményről következő lapszámunkban beszámolunk.

Bruszel Dóra