Állatpark: nem érdemes húsvétig várni!

 

A műanyaghordó a kedvenc játéka Fietének, a Nyíregyházi Állatpark jegesmedvéjének. A kölyökkorban lévő állat, ha ilyet kap, magasba emeli, bedobálja a medencébe, ráugrál és időnként még a fejét is beledugja. A gondozók szerint a hordó a maci vadászösztönét kelti életre, mert valószínűleg egy fókát lát benne. - Őrült játékos maciról van szó. Mikor elmentünk Észak-Németországba ezért a maciért, akkor megkérdeztük a kollégákat, hogy mi a szíve csücske, mivel szeret leginkább játszani. Imádja a műanyag dolgokat, a műanyag palackokat és folyamatosan vadászik rájuk – mondta el Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető.

A fehér oroszlánkirály is megszületett

A Nyíregyházi Állatpark kis oroszlánjai igazi slágernek számítanak ezekben a napokban, szinte mindenki látni akarja őket. - Január nyolcadikán születtek. Két kisasszony és egy fiatalember látott napvilágot, és Bintinek az anyaállatnak nem ez az első gyermeke. Tavaly augusztusban már világra hozott egy kicsit, viszont őt nem etette, éppen ezért, miután újra vemhes lett és világra hozta a hármas ikreket, teljesen sajtószünetet tartottunk, mert nagyon fontos lett, hogy minden zavaró körülmény nélkül tudjanak növekedni. Jól döntöttünk, mert Binti el kezdte nevelni a kicsiket – tette hozzá Révészné Petró Zsuzsa.

Kiselefánt, kis fóka, kis tigris, kismajom, kis krokodil, kis orángután. A Nyíregyházi Állatpark 5000 lakójából számos fiatal, cuki egyed látható ezekben a napokban. Nem érdemes várni húsvétig, mert az időjárás is kegyes a látogatókhoz ezekben napokban.

Z. Pintye Zsolt