Állati Építés LEGO-val

12 nyíregyházi iskola diákjai vettek részt az Állati Építés elnevezésű programon a Váci Mihály Kulturális Központban, melyet a LEGO LEGO Manufacturing kft. szervezett a Nyíregyházi Állatpark és a Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskola Tekerd! Csoportja közreműködésével. Siket Lóránt, a LEGO Manufacturing kft. kommunikációs munkatársa hangsúlyozta, a LEGO Csoportnak van egy Helyi Közösségi Szerepvállalás programja, amellyel a világon mindenütt olyan eseményeket szerveznek, amelyek a helyi közösségeknek adnak valamilyen értéket. Ez történik itt is, a nap fő témája a veszélyeztetett állatfajok megóvása.

 

FAJMEGÓVÁS AZ ÁLLATPARKBAN

 

Az eseményen természetesen külön előadóteret kapott a Nyíregyházi Állatpark, amely évtizedek óta élen jár a fajmegmentési programokban, a veszélyeztetett állatfajok megóvásában.

További képekért kattintson a fotóra!

Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető arról beszélt, hogy ilyen mértékű fajpusztulás még nem történt a világon, éppen ezért hangsúlyozzák az állatkertek szerepét, hiszen ma már nem csak a szórakoztatás a céljuk, hanem oktatással, a kutatással és a fajmegóvással is foglalkoznak.

 

AKTÍV DIÁKOK A TEKERD! CSOPORTBAN

 

A LEGO-s építés egyik kiemelt feladata volt 12 állatfigura kontúrjainak kirakása a játékgyár elemeivel. Az alapokat a Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskolában működő Tekerd! Csoport készítette. Hudák Zsolt projektvezető elmondta, 2013-ban volt egy közös projektjük a LEGO-val, ezt követően a diákok szerették volna tovább folytatni a munkát. Közben javult a magatartásuk, tanulmányi eredményük, így egyértelmű volt, hogy létrehozzák a Tekerd! Csoportot.

A diákok kaptak olyan feladatot, amelyben a jövő zöld Nyíregyházáját kellett megálmodniuk az építőelemekből egy városkép részletben, de teljesíteniük kellett egy szenzoros vasúti akadálypályát, valamint autókat építettek a lejtős-ugratós megmérettetéshez.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)