Állásbörze – 38 kiállító cég várta az álláskeresőket
Fotó: Szarka Lajos

Munkavállalói és foglalkoztatói igények találkoztak ismét a Kelet-Magyarország és a Nyíregyházi Egyetem szerdai állásbörzéjén, melyre 38 kiállító cég érkezett. Munkáltatók, cég- és intézményvezetők ismertették az álláskereséshez fontos tudnivalókat, nyitott pozícióikat, karrierlehetőségeiket a diákoknak, munkavállalóknak.

Tanácsadás, tájékoztatás, útmutatás. Erről szólt az egyetemen tartott állásbörze. Jelen voltak a szakmaválasztás előtt álló diákok, akik lehetőséget kaptak kialakítani elképzelésüket a jövőjüket illetően, de többen önéletrajzzal, konkrét céllal érkeztek a rendezvényre.

„Azért jöttem az állásbörzére, mert Nyíregyházán szeretnék elhelyezkedni, főként gazdasági pozíciókba. Remélem, sikerrel járok” – mondta az egyik résztvevő, Kapitány Virág Viktória.

Találkoztak az álláskeresői és foglalkoztatói igények

Az állásbörze az a hely, ahol találkoznak az álláskeresői és foglalkoztatói igények. A megfelelő karrierlehetőség megtalálása érdekében fontos, hogy mindenki a saját képzettségének megfelelő munkahelyekről tájékozódjon. Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár kiemelte, a házigazda Nyíregyházi Egyetem a modellváltás egyik sikerintézménye, a megnövekedett hallgatói létszám a térség vállalatai számára is előnyös lehet a jövőre nézve.

Intenzívebb hallgatói élet lesz

„Mi is a dolgunk? Megtartani a hallgatókat. Nemcsak megtartani, tovább növelni a létszámukat. Miért? Hogy azoknak a befektetőknek, vállalatoknak, akik a nyíregyháziaknak kínálnak lehetőséget, tudjunk utánpótlást biztosítani. Egy olyan egyetemet szeretnénk teremteni, mely vonzóbbá teszi az egyetemet. Hogyan tudjuk ezt elérni? A hallgatói életet próbáljuk még intenzívebbé tenni. Visszahozzuk a FŐHE-t a következő évben. Fontos, hogy a középiskolások megismerjék a képzéseket, az oktatást, a kutatásokat. Fontosak a hallgatói rendezvények. A FŐHE-n kívül gólyanapok, gólyatábor, gólyabál. Olyan hallgatói szolgáltató egységeket, infrastruktúrát fogunk kiépíteni, mely egyedülálló lesz a térségben” – emelte ki Halkóné dr. Rudolf Éva.

A fejlődés lehetőségeket szül

A megnyitón jelen volt a debreceni BMW gyár HR-marketing specialistája, aki arról beszélt, milyen változatos lehetőségeket nyújt a munkaerő számára a fejlődés és a digitalizáció. A nyíregyházi városvezetés számára ez a hét az állásbörzével és a pénteki szakMAfesttel arról szól, hogy hogyan lehet összekapcsolni a foglalkoztatói és a munkavállalói igényeket.

A kiállítóstandoknál többek között megtalálhatók voltak olyan cégek, vállalatok, mint a ContiTech, a Hübner, az Eissmann, a Coloplast, a Magyar Honvédség, vagy a Bonduelle.

Kapcsolódó galéria

Állásbörze a Nyíregyházi Egyetemen 20230913