Alig egy hónap és érkezik a Tour de Hongrie városunkba!
Alig egy hónap és érkezik a Tour de Hongrie városunkba!

Már csak kevesebb, mint egy hónap van a 43. Tour de Hongrie rajtjáig, amelynek egyik állomása Nyíregyháza lesz. A verseny május 13-ai, 3. szakaszán közel 150 kilométert tesznek majd meg a versenyzők Sárospatakról indulva, és városunkban, a Kossuth téren futnak be.

Minden idők eddigi legerősebb Magyar Kerékpáros Körversenyének nemzetközi mezőnye május 11-én Csákvárról rajtol majd el és öt nap alatt 905 kilométert tesz meg a végső befutóig, a Kékestetőig. Városunkba május 13-án érkezik a mezőny. Ez pedig turisztikai szempontból is óriási lehetőség, hiszen a televíziós közvetítések során a világ minden táján látható lesz majd a Tour de Hongrie.  Az egyes szakaszokról az M4Sport is mindennap élőben közvetít,  az Eurosport az első négy versenynapról összefoglalót sugároz, az utolsó, király­etapot pedig élőben közvetíti.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: örül, hogy Nyíregyháza is részese a Tour de Hongrie-nak, mert azok a települések, amelyeket a viadal érint, megmutathatják hagyományaikat, kultúrájukat, így minden város szeretne a részese lenni egy ilyen eseménynek.

Eisenkrammer Károly főszervező kiemelte: a versenyzőkhöz a járványhelyzet miatt idén sem lehet közel menni, a célterületeken lesznek lezárt részek, azonban az út szélén a szakaszok során a megszokott módon tudnak majd szurkolni.

A 43. Tour de Hongrie-n a tervek szerint minden eddiginél erősebb mezőny, várhatóan 25 csapat szerepel majd.

A 905 kilométer össztávú 43. Tour de Hongrie útvonala

május 11., szerda, 1. szakasz: Csákvár–Székesfehérvár, 197,5 km

május 12., csütörtök, 2. szakasz: Karcag–Hajdúszoboszló, 191,9 km

május 13., péntek, 3. szakasz: Sárospatak–Nyíregyháza, 154,3 km

május 14., szombat, 4. szakasz: Kazincbarcika–Kazincbarcika, 177,4 km

május 15., vasárnap, 5. szakasz: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 183,7 km