Áldott karácsonyt!

 A Könyvtárak Karácsonya (az ünnepvárás jegyében) keretében kézmûves foglalkozások zajlanak még e hét vasárnapig a Városháza ebédlõjében, 15–18 óra között, a Mikulásházban pedig a nagyszakállú fogadja a kicsiket, 9–12 és 15–19 óra között. A Kossuth téri színpad hétvégi programja: december 22-én, szombaton 16.30-kor a Móricz Zsigmond Színház elõadásában a Diótörõ meséjét láthatják Dézsi Darinka, Tóth Károly és Nagyidai Gergõ fõszereplésével. Másnap, vasárnap 16.30-tól a negyedik adventi gyertya meggyújtása idején Szulák Andrea lesz a sztárvendég. Mindennap hattól pedig utcazene várja a nyíregyháziakat, valamint a látványos, óriási körhinta, amikor pedig csendes a fõtér, akkor a finomságok, például a John Bull terasz helyén épített házikóban december 23-áig.

Buli és koncert

Az óév utolsó és az új év elsõ napja is a hagyományoknak megfelelõen telik, már ami a programokat illeti. December 31-én, a Városi Szilveszteren DJ Hajnal pörgeti majd a korongokat este nyolctól, a sztárvendég a Desperado (tíztõl), az éjféli himnuszt, tûzijátékot és polgármesteri köszöntõt követõen pedig fél egytõl a Cory/Happy Gang produkciót láthatják. 2019. január 1-jén 17 órától a Continental Arénában pedig már a 32. Újévi Koncertet adja a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a majorette csoportjaival.

 

Programok a melegben

S aki inkább a melegben szeretne programokat, annak mindenképpen javasolható a Munkácsy 50 (azaz, most már 51...) kiállítás a Jósa András Múzeumban, mely Pákh Imre beleegyezésével január 6-áig marad Nyíregyházán. A rendkívüli bemutatót a két ünnep között csökkentett összegért (egységesen 500 forintért), regisztráció nélkül tekinthetik meg Nyíregyháza város vezetése és a Jósa András Múzeum ünnepi ajándékaként. S ha valaki a szobából sem szeretne kimozdulni, jó szívvel ajánljuk számára a Nyíregyházi Televízió év végi kínálatát, benne koncertekkel, kisfilmekkel, hangversenyekkel, a Nyíregyházi Egyetemmel együttmûködésben elkészült Akadémiai Kaszinó friss epizódjaival, éves visszatekintõvel, december 30-án és másnap pedig például a színház többször díjazott Carmen elõadásával, a LIKE 4 tehetségkutató gálával, a VIDOR zenés összeállításával és a szalagavatók legjobb pillanataival. (Részletek folyamatosan: nyiregyhaza.hu.)