Alakuló ülését tartotta a Köznevelési Tanács

Naprakészség, pontosság

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése még 2016 év végén határozta el, hogy létrehozza a város Köznevelési Tanácsát. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban bekövetkezett, a köznevelés területét érintő strukturális változások nagymértékben befolyásolták az oktató-nevelő munkát folytató intézmények, a gyermekek, az alkalmazottak, a pedagógusok, a szülők, valamint az intézményfenntartók mindennapi tevékenységét. A zökkenőmentes munka érdekében ezekben az intézményekben elengedhetetlen a naprakészség és a pontosság, ezért hozta létre a város a tanácsot.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, a Köznevelési Tanács elnöke kifejtette, egy fórumot, egy formalizált rendszert szerettek volna teremteni annak érdekében, hogy az oktatásban résztvevők találkozzanak az Önkormányzattal. A polgármester hozzátette, fontos, hogy a felek folyamatosan tájékoztassák egymást, illetve beszéljenek az oktatás területén felmerülő lehetőségekről, problémákról annak érdekében, hogy Nyíregyházán az oktatás színvonala még magasabb legyen.

 

Minden iskola részt vesz a munkában

 

További képekért kattintson a fotóra!

A köznevelési terület vezetői és az önkormányzat sikeres együttműködése érdekében volt szükség a véleményező, javaslattevő, érdekegyeztető intézmény létrehozására. A szervezetben az önkormányzati, állami, egyházi és civil fenntartók képviselői, valamint felsőoktatási intézmények és a köznevelés területén feladatot ellátó szervezetek tagjai is részt vesznek.

Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, bár a Nyíregyházi Szakképzési Centrum fenntartója a Nemzetgazdasági Minisztérium, de az egyik legfontosabb feladata az, hogy a helyi munkaerő-piaci igényeknek feleljen meg. Hozzátette, így nem csak tulajdonosként tekint a nyíregyházi Önkormányzatra, hanem oktatói úgy vélik, hogy ez a fórum segítséget nyújthat nekik ahhoz, hogy a helyi munkaerő-piaci igényeket még megfelelőbben tudják kiszolgálni.

Az új szervezet működése a tervek szerint elősegíti azt, hogy megfelelő legyen az érintett intézmények között az információáramlás, és hogy a felmerülő kérdéseket közösen vitassák meg az érintett felek annak érdekében, hogy még hatékonyabb legyen a városban a közneveléshez kapcsolódó feladatellátás hatékonysága.

ME.
Fotó: Szarka Lajos