Aláírták a szerződést – Kezdődhet az ország idei legnagyobb beruházása Nyíregyházán!
fotó:Szarka Lajos

A Városházán fogadta a W-Scope ügyvezető igazgatóját Nyíregyháza polgármestere. Ko Kyung Hwan és dr. Kovács Ferenc a sajtó nyilvánossága előtt írták alá a dél-koreai cég nyíregyházi beruházására vonatkozó szerződést.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter múlt héten pénteken jelentette be, hogy a 2022-es év legnagyobb beruházásának helyszíne Nyíregyháza. A W-Scope nevű cég a szabolcsi megyeszékhelyen nyitja meg első európai üzemét. A dél-koreai vállalat az elektromos autókhoz szükséges szeparátorfilmeket gyárt majd a városban épülő üzemében.

Munkahelyteremtő beruházás

A W-Scope mintegy 80 hektárnyi területet vásárolt Nyíregyházán, ahol jelentős munkahelyteremtő beruházás valósul meg a következő időszakban.

Közvetlenül 1200 munkahely jön létre a gyár megépítésével, de közvetett formában 1400 főt alkalmazunk majd. A gyártás 2024 végén kezdődhet el Nyíregyházán, itt évente 1,2 milliárd négyzetméternyi szeparátorfilmet készítünk.” – mondta a keddi találkozón Ko Kyung Hwan ügyvezető igazgató.

Polgármesteri tervek

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere jelenlegi ciklusának kiemelt feladata és célja, hogy olyan munkahelyteremtő beruházásokat hozzon a városvezetés Nyíregyházára, amely itt tartja, illetve visszahívja a fiatalokat. A megyeszékhely történetében kiemelt jelentőségű a mostani bejelentés, a 290 milliárd forintos üzemépítés színvonalas lehetőségeket biztosít majd az álláskeresőknek. Ezzel egy nagy lépést tesz a város annak érdekében, hogy megállítsák az elvándorlási folyamatokat, ami Nyíregyházát és az egész megyét is érintette az elmúlt évtizedekben.

Városunk számára kiemelkedő történelmi eseményen vagyunk ma jelen. Egy másik kontinensről érkeztek a mostani befektetőink. Már az is nagy megtiszteltetés volt, hogy Nyíregyházára is eljöttek, az pedig még nagyobb öröm, hogy városunkat választották az első európai üzemük helyszínéül. Ez bizalmat és megbecsülést jelent, s ez természetesen a mi részünkről is fennáll. Már az első tárgyalások után is az fogalmazódott meg bennünk, hogy ez egy szerencsés találkozás. Hosszú hónapok közös munkájának az eredménye, hogy ma aláírjuk ezt a szerződést.” – mondta Dr. Kovács Ferenc.

Szövetségi megállapodás

A beszédek után aláírták a telek adásvételi szerződést, amit Nyíregyháza polgármestere szövetségi megállapodásként titulált. Ko Kyung Hwan és dr. Kovács Ferenc egy kézfogással is köszöntötték egymást a szignó után, majd egy-egy ajándékot is átadtak. Nyíregyháza polgármestere egy, a Szindbádot ábrázoló festménnyel kedveskedett a dél-koreai cég vezetőjének, amely megbeszéléseik nagy részének helyszínéül szolgált az elmúlt hónapokban.

Kapcsolódó galéria

W-Scope beruházás aláírása